Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №25. Научете кучето да ви следва без каишка

Въпрос: Искам да науча Йоркширския си териер да изпълнява команди без каишка, но той проваля тренировките всеки път като бяга от мен и после дълго време не се връща. Защо прави това и има ли някакъв начин да го накарам да престане?

Отговор: Кучетата по природа са любопитни и обичат да опознават околната си среда и да търсят нови неща, като социално взаимодействие, храна и приятели. Да тичат след разни неща е инстинкт за много кучета.

Някои породи е много трудно да стоят до стопаните си, когато не са на каишка, тъй като те са били развъдени специално за лов и преследване. Една такава порода е хъскито, които са развъждани за това да бягат и те ще правят точно това, когато не са на каишка, освен ако не са добре обучени.

катерици например. Някои по свободолюбиви породи без да се замислят ще избягат, когато бъдат освободени от каишката, докато други които са били развъждани, като кучета компаньони ще предпочетат да останат близо до своите стопани.

Независимо каква порода е кучето то все пак има своя собствена индивидуалност и може да действа различно ако е добре обучено и се чувства комфортно в определена ситуация.

Защо кучето бяга от домаПонякога кучето може да избяга, защото усеща някаква заплаха. Различни фактори могат да подплашат кучето, като например шум или по - голямо куче.

Кучето може да избяга и когато не се разбира добре със своя стопанин. Кучетата, които бягат от страх трябва незабавно да получат помощ от ветеринар или специалист по поведенчески проблеми.

Кучетата са родени да бягат

Бягайки от вас кучето ви изпитва голяма наслада. Усещането за свобода е неудържимо и много кучета не могат да устоят. Когато се "отскубне" от вас кучето може да се среща с нови кучета и хора, да преследва птици и катерици и други неща, които има възможност да прави само когато е успяло да избяга от вас.

Трябва да убедите кучето си да стои близо до вас

За да предотвратите бягството на вашето куче, то трябва да знае, че си струва да остане близо до вас. Кучетата не могат да се задоволят само с първичните нужди от вода, храна и подслон. Те имат нужда и от динамично социално взаимодействие.

Кучета на разходкаЧесто кучетата бягат точно, защото им липсва това социално взаимодействие. Кучетата, които не са агресивни трябва редовно да бъдат представяни на нови хора и кучета.

Физическата активност е много важна за кучетата. Те трябва редовно да се извеждат на разходка и да тичат. Трябва да ги водите и на нови места, където да усещат непознати миризми и звуци.

Обучението е задължително, когато искате да разхождате кучето си свободно от каишка. Обучителните сесии трябва да са редовни, но да не са много дълги, защото могат да отегчат кучето. Когато го научите на някои основни команди ще можете да бъдете по - спокойни, когато го пускате да се разхожда свободно без каишка.

Обучението е ключа към успеха

За да научите кучето си да стои близо до вас и да идва, когато го повикате, започнете в оградени и безопасни райони.

Как да обучим кучето да ходи без каишкаКогато кучето надеждно реагира на вашите команди, можете да преминете към по - големи открити площи, като паркове или в гората и да го запознавате с други хора и кучета.

Постепенно можете да държите кучето на все по - дълга каишка и да преминете към въже с прикрепен колан. То дава по - голяма свобода от каишката, но те не са напълно свободни.

Ако кучето ви бяга постоянно гонейки нещо, значи трябва да превъзпитате и управлявате неговото хищническо поведение. Най - добрата защита за вашия любимец и това което преследва е да го държите на каишка.

Има кучета, на които просто никога не може да им се има доверие, за да бъдат освободени от каишката. Тези кучета трябва да бъдат освобождавани от каишката само на безопасни и оградени места в задния двор или в специални кучешки паркове.

Винаги съществува риск кучето ви да се изплъзне, когато сте на обществено място. Такова куче може да изскочи на оживена улица преследвайки катерица или пък да се сбие с друго куче, ако се почувства застрашено. Обучете кучето си внимателно и винаги имайте едно на ум, кога и къде да го пускате свободно.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
3.7/5 на базата на 3 оценки

Свързани продукти

"CLIX Professional Whistle" - Професионална свирка за обучение на кучета
22.52
лв
20.85
лв
Промо -7% Актуално в Зоомагазина

Отзиви

Chris Foy
СТРАХОТНА НОВИНА: ИМЕТО МИ Е КРИС ФОЙ, ТОЛКОВА СЧАСТЛИВАМ, ЧЕ МОЯТА СЪПРУГА МИ СЕ ВРЪЩА ТЯ СЕГА ОБИЧА И САМА МЕ УВАЖАВА. НИЩО Я ПИТАМ, ЧЕ ТОЙ ПРАВИ. ВСИЧКО БЛАГОДАРЯ НА Д-Р ОГУНДЕЛЕ, ГОЛЯМИЯТ МАГАЗИН ТОЗИ ЧОВЕК Е НАЙ-ДОБРИЯТ И ПРАВИЛЕН НАПРЕД МАЛОГОЛИВ КАСТЪР, КОЙТО ВИ КАЗВА ИСТИНАТА И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ РЕЗУЛТАТ ПОД 24 ЧАСА, МОЩЕН Е Д-Р ОГУНДЕЛЕ Е МНОГО ДОСТОЯНЕН ЧОВЕК, КАЗВАХ му, ВИНАГИ ЩЕ СПОДЕЛЯ МОЯТЕ СВИДЕТЕЛСТВА, ЗАЩО ТОВА СПОДЕЛЯМ ТУК. АКО ВАС СЕ НУЖДАЕТЕ ОТ ВАШАТА ЛЮБОВ, ИЛИ ИМАТЕ ЛИЧНИ ЖИВОТНИ ПРОБЛЕМИ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДР. OGUNDELE НА ЧАТ ЧАЙНО ИЛИ VIBER: +27638836445. Имейл: OGUNDELETEMPLEOFSOLUTION(AT)GMAIL.COM
Lisa
Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.
Кучето ми е немска овчарка на 4 месеца от преди идваше като е пуснато и го викнеш сега вече от както не го пускаме вчера го пуснахме и избяга
Betty Oxlade
Ето моето свидетелство: Казвам се Бети Окслейд и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р Огундейл, страхотен заклинател, който върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия. Той има решение на всички проблеми. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той е 100% реален и мощен.
Pedro Hayes
Казвам се Педро Хейс. Просто искам целият свят да знае за заклинателя, който срещнах в интернет, наречен д-р Огундейл, не мога да обясня как ми е помогнал, ще споделя няколко думи тук. Жена ми напусна с децата си преди 7 години. Миналата седмица преглеждах интернет и намирам някакво свидетелство, споделено от толкова много хора, които говорят за д-р Огундейл, бързо се свързах с него за помощ в рамките на 24 часа, съпругата ми се свърза с мен, за да ми поиска прошка, и тя се върна в живота ми и ние сме щастливо женен отново, какъв страхотен МИРАКЛ толкова съм щастлив. Д-р Огундейл върна жена ми в рамките на 24 часа. Не мога да опиша всичко в писмена форма. Всичко, което мога да кажа е, много благодаря, много съм щастлив. Той ми каза да споделя историята, както всеки прави, ако се нуждаете от някаква помощ. Свържете се с д-р Огундейл в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Магиите му са ефективни и безобидни, всичко за д-р Огундейл е супер.
Коментирай
loading...