Назад до Перитонит при кучето

Перитонит при кучето

  1. Перитонит при кучето
  2. Етиология на Перитонит при кучето
  3. Патогенеза на Перитонит при кучето
  4. Клинични признаци на Перитонит при кучето
  5. Диагноза, развой и прогноза на Перитонит при кучето
  6. Лечение на Перитонит при кучето

Лечение на Перитонит при кучето

Необходима е консултация с ветеринарен лекар, който ще прецени тежестта на развилия се процес и какво лечение трябва да се предприеме.

Най - добри резултати се получават чрез навременното прилагане на антибиотици с широк спектър на действие и сулфаниламиди, инжектирани парентерално или интраперитонеално.

Срещу болките се прилагат аналгетици (аналгин 20%-ов разтвор 2 - 5 cм3 и др.). В началото на заболяването може да се направят студени компреси около корема с лед или студена вода, а в по - късния развой - загряващи компреси.

За намаляване на резорбцията на бактериите и техните токсини от страна на перитонеума се препоръчва перитонеалното инжектиране на стерилизиран на водна баня течен парафин или камфорово масло (50-80 см3 в зависимост от големината на болното куче).

За намаляване на пропускливостта на кръвоносните съдове на перитонеума се инжектират венозно калциеви препарати, витамини (А, AD3E и С).

Лечение на Перитонит при кучетоПри дифузен гноен перитонит се прилагат и хирургически интервенции:

  • Дренажиране
  • Перитонеален лаваж
  • Перитонеална диализа
Рейтинг:
2.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

д-р БауБау
До 1. Ана - надяваме се да сте взели навременни мерки и сте завели кучето на ветеринар, тъй като от описаните от Вас признаци състоянието изглежда тежко.
Ана
ПОМОГНЕТЕ,МОЛЯ ВИ!Кучето ми диша тежко и има твърд,подут корем.Едвам се движи.Има доста голяма температура и наскоро роди 4 кученца.Не влиза да ги кърми много често,защото я дерат или по друга прияина.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!
Коментирай
loading...