Назад до Котки

Съвети за котешката тоалетна

"Много мразя да чистя пясъчника. Когато котето ми беше малко го държах в къщата си и то използваше пясъчника.

Сега живее предимно навън, но влиза и излиза когато си поиска и си върши "работата" в пясъчника.

Страхувам се, че ако го махна то ще започне да използва килима за тази цел. Какво да правя?"

Това, което може да ви препоръчваме  е да оставите пясъчника вътре в къщата, поради 3 основни причини:

1. Здравословни причини ...

Всичко за котешката тоалетнаКогато почиствате пясъчника 1 - 2 пъти дневно вие може да забележите промяна в изпражненията на вашата котка. Например ако има разстройство, уринира прекалено често, има затруднения с уринирането и т.н.

Тези проблеми могат да бъдат симптоми на много сериозни заболявания и колкото по - рано се установят, толкова по - добре ще е това за вашата котка и нейното здравословно състояние.

2. Съседите ...

Палава коткаКогато котката ви не използва пясъчника е много вероятно тя да започне да ходи до тоалетна в зеленчуковата градина, цветната леха или пясъчника за деца на комшиите. Твърде вероятно е това да доведе до сериозни проблеми и оплаквания от вашите съседи.

Има много гневни съседи, които са готови да уловят и закарат в приют или дори да убият съседската котка, която върши бъркотии в техните дворове.

3. Околната среда ...

Как се чисти котешка тоалетнаИзпражненията на котките могат да бъдат опасни за някои животински видове от дивата природа. Те могат да доведат до разпространение например на токсопламоза и това да убие някои от дивите животни.

Най - безопасният начин да се справите с "отпадъците" на котката си е като ги извадите от пясъчника с помощта на лопатка, завиете ги добре и ги изхвърлите в контейнера за битови отпадъци.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

4. Ирена
Най-ефикасно при мен се оказа да намажа мястото, където котката ходеше по голяма нужда(в ъгъла на хола) с разрязана скилидка чесън.
3. Стани
Една купчина отворени вестници може да ви свьрши сьщата работа поставена вьрху мушама.Ако не сте успели да го свикнете да ходи в тоалетната.
2. д-р БауБау
До 1. anonimno - има специални спрейове както за отблъскване така и за привличане. В началото опитайте да поставяте тоалетната на местата, на които котето ходи като постепенно я придвижвате до мястото, където бихте желали да се изхожда (банята или терасата?!)
1. anonimno
molq za suvet moqta kotka e na 2 godin i postoqno xodi do toaletna tam kudeto ne trqbvada xodi do toaletnata, kak da q nay4a da ne xodi na mestata koito ne trqbva da xodi.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...