🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Как да представите котката - новия член на семейството, на останалите домашни любимци у дома?

Взeмането на нов домашен любимец - котка, у дома винаги е едно вълнуващо и забавно преживяване за всяко едно семейство.

Има обаче няколко важни неща, които трябва да имате предвид, когато си вземате нова котка.

Знайте, че с течение на времето котката ще свикне с останалите домашни любимци, но тя има нужда от време да свикне с новата среда и да приеме останалите животни, като приятели, а не като врагове.

Ако вече имате котка или котки не е препоръчително да вземате нова преди да я кастрирате (стерилизирате). В противен случай котките ще започнат да маркират своята територия (включително мебели и стени) и е много вероятно да започнат да се бият помежду си, а също така има риск и от създаване на поколение, ако котките са от противоположен пол.

Как се гледат много коткиКак да запознаете агресивни коткиКак да запознаете котка с коткаОтначало оставете "старата" котка да се доближи до новата, докато тя все още е в кутията (клетката), в която я пренасяте.

По този начин ще видите дали двете животни проявяват видима агресия едно към друго, като например да си съскат. Ако изглеждат загрижени, но любопитни можете да ги пуснете заедно в една стая.

Трябва да бъдете готови да се намесите веднага, ако започнат да проявяват агресия. Ако котките не показват ясни признаци, че се приемат една друга веднага, трябва да вземете необходимите мерки.

Отначало трябва да ги гледате в отделни стаи, с отделни легла и купички за хранене. Разменяйте предмети от едната стая в другата, за да могат котките по - бързо да свикнат с миризмите си. Идеалният случай е котките да са разделени, но да имат пряка видимост една към друга.

Преди да донесете новата котка вкъщи е необходимо да осигурите най - малко още една котешка тоалетна и отделни купички за храна и вода.

Ако котките не проявяват агресия и не се налага да бъдат държани в отделни стаи трябва да поставите храната и водата им на достатъчно голямо разстояние, така че да няма териториални конфликти.

Поставете храната достатъчно близо, така че животните да могат да се наблюдават, докато се хранят. Осигурете на котките безопасни места за скривалище, в които да могат да се оттеглят, ако се почувстват застрашени.

Могат ли да живеят заедно куче и коткаКогато става въпрос за запознанство на котка и куче, първото нещо което трябва да имате впредвид е това как кучето ви реагира на други животни, особено котки.

Ако кучето е прекалено агресивно или гледа на котките като на плячка не трябва да водите котка у дома. Не и преди да се опитате да превъзпитате кучето.

Някои котки реагират с любопитство към кучетата, докато други са ужасени от тях на база предишен опит.

Очевидно е, че котките, които не се страхуват от кучета ще бъдат по - подходящи за съвместно съжителство. Веднъж след като вземете котката в дома си, трябва да използвате същите предпазни мерки спрямо кучето, както и когато запознавате новата котка със старата. Особено внимателни трябва да бъдете, ако притежавате голяма порода куче или такава известна със своята агресия или ловни инстинкти.

В повечето случаи домашните любимци ще свикнат един с друг и дори ще изградят връзки на доверие и приятелство. Това обаче изисква необходимото време, търпение и най - вече внимание от ваша страна. Стига да се постараете не би трябвало да има проблеми да приспособите дома си за много домашни любимци.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...