🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Как да изкъпем котката?

Преди да започнете да къпете котката си трябва да сте наясно, че е най - добре да направите това по възможно най - бързият начин.

Представяме Ви няколко стъпки с инструкции за това как най - лесно да направите това:

Стъпка 1

Трябва да се опитате да предвидите как котката Ви ще реагира на банята. Повечето котки няма доброволно да се съгласят да бъдат потопени  във вода.

Ако Вашата котка се съпротивлява много силно е необходимо да се консултирате с ветеринарен лекар. Той може да Ви посъветва какво поведение да прилагате или дори да предпише някакви лекарства, които да успокоят котката.

Стъпка 2

Как да си изкъпя коткатаАко е възможно отрежете ноктите на котката преди баня, за да се предпазите от одраскване и срешете добре котката, за да разплетете сплъстената козина.

Стъпка 3

Препоръчваме Ви да използвате вана или мивка, оборудвана с преносим накрайник.

Стъпка 4

Подгответе си подходящите принадлежности. Всичко, което Ви е необходимо трябва да бъде в близост до ваната или мивката:

  • шампоан, подходящ за възрастта на котката и съобразен с типът козина
  • кърпа за почистване на лицето и главата на котката
  • мека кърпа за подсушаване на котката
  • предпазно облекло, което да предпазва ръцете Ви от драскотини и ухапване

Стъпка 5

Извикайте си помощник – понякога две ръце не са достатъчни срещу четири лапи. Затова е добре да си извикате помощник, който да придържа и успокоява котката, когато я къпете.

След като приключите с приготовленията е време да пристъпите към самата баня:

Стъпка 1

Подгответе водата – тествайте водата с ръка, за да се уверите, че тя е хладка. Водата не трябва да бъде нито много гореща, нито много студена.

Стъпка 2

Как да си изкъпя коткатаСложете котката във ваната. Започнете да обливате козината й с вода, като внимавате вода да не попада в очите, ушите или носа на котката.

Стъпка 3

Нанесете шампоана върху котката и започнете да я разтривате с пръсти.

Отново трябва да внимавате да не попадне шампоан в очите, ушите или носа на котката. Използвайте кърпа, за да измиете внимателно лицето и главата на котката.

Стъпка 4

Изплакнете шампоана от козината на котката. Може да използвате и влажна кърпа, с която за забършете котето, докато не отстраните шампоана от козината.

Стъпка 5

Сушене на коткаПроверете дали не сте пропуснали и не са останали следи от шампоан. Ако той остане в козината на котката може да предизвика дразнене на кожата и обриви.

Обърнете специално внимание на козината под брадичката, крайниците и под коремчето на котето.

Стъпка 6

Подсушете котката. Използвайте мека кърпа. Ако котката Ви търпи сешоар може да го използвате, но го настройте на ниска температура и по - бавна степен.

След като всичко приключи можете да се насладите на добре свършената работа и да наградите котето си за търпението с лакомство.
Рейтинг:
3.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. д-р БауБау
До 1. Анонимен - трудно би било изкъпването с кърпа на главата?!
1. Анонимен
може ли да покрия главата на коткота с кърпа защото знам че тъмнитата като сложа кърпа но очите на котката и така тя се успокоява
Виж още отзиви
Коментирай
loading...