Назад до Възпаление на околоаналните жлези

Възпаление на околоаналните жлези

  1. Възпаление на околоаналните жлези
  2. Етиология и патогенеза на Възпаление на околоаналните жлези
  3. Клинични признаци при Възпаление на околоаналните жлези
  4. Диагноза, развой и прогноза на Възпаление на околоаналните жлези
  5. Лечение на Възпаление на околоаналните жлези

Клинични признаци при Възпаление на околоаналните жлези

Важен признак на заболяването е подуването и зачервяването на ануса, което може да бъде едностранно или двустранно.

Клиника при възпаление на околоаналните жлезиБолното животно показва силен сърбеж в аналната област и много често влачи задницата си по земята или по пода на дома.

Заболелите кучета започват да дефекират по - трудно, като по време на самия акт на дефекация чувстват болка и непрекъснато се местят, като изкарват малки порции фекални маси с по - тънки размери от нормалните.

Много често животните показват мудност при придвижване и започват по - мъчно да се качват и слизат по стълбите.

Не са редки и случаите, когато при тях се забелязва появата на куцота, която често засяга различни крайници.

Понякога животните чувстват силна болка при най - слабо натискане на мускулатурата в областта на крупата и гърба и правят опит да хапят.

Според различни данни, появата на тази болезненост, схванатост и куцота се дължи на настъпил мускулен ревматизъм на базата на една интоксикация от резорбираните токсини.

Абсцес на околоаналните жлезиСмята се, че възпалението на аналните жлези има значение на фокална инфекция както гнойните сливици и тежките кариеси на зъбите за възникване на ревматизъм по подобие при човека.

На тази база също може да се обясни и появата на екзема най - често в областта над опашката, изпадането на космите по цялото тяло и появата на силен сърбеж.

При задълбочаване на процеса може да се развие и абсцес (Снимка).

Рейтинг:
2.8/5 на базата на 6 оценки

Свързани продукти

Отзиви

Ж
Въпрос: Здравейте.Имам чихуахуа на 3години.От известно време се схваща,след като е лежала .Това се случва за една -две крачки ,след това се оправя.Иначе тича,подвижна е.Въпросът ми е дали би могло да е заболяване на стави и е нужна спешна консултация или мога първоначално да давам някакви добавки и да започна диета ,тъй като тежи 3.500кг.Благодаря !
Искам да попитам , препоръчват ли се пилешките шийки за да не се възпальват аналнине жлези на кученца?
Маги
Здравейте, бихте ли споделили каква трябва да е диетата за да се предотврати честото изтискване на аналните жлези при малките кученца? Благодаря предварително!
Люси
Здравейте. Преди 2 седмици заведохме кучета да му премахнат зъбен камък с ултразвук (без приспиване) + къпане (за първи път за 3,5 години на чуждо място. Досега аз го къпех). Дойде хубаво миришещ, подстригали са го с машинката около дупето и пишоната. След преминаването на силна миризма на парфюм се появи една неприятна миризма, от дупето. Досега нямахме такъв проблем, засега не виждам някаква течност. Леко е подуто, но може така ми се стори - винаги е бил рошльо там... Какво ли може да бъде, да чакам ли още или да го водя на ветеринар?
Коментирай
loading...