🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №21. Научете кучето да маха с лапа

Обучението на кучето да вдига лапа и да я размахва за здравей или чао не е много трудно. Този трик обаче ще впечатли страхотно много приятелите и познатите Ви.

Какво ви е необходимо?

Имате нужда само от шепа от любимите лакомства на Вашето куче и кликер, ако го обучавате с това устройство.

Ето как да го научите:

Стъпка 1: Преди да започнете тренировката за махане с лапа, трябва да сте научили кучето си да се здрависва - Урок №20. Махането с лапа е команда, чиято основа е здрависването. Ако кучето Ви не е научено да се здрависва, трябва първо да го научите на това, преди да продължите по - нататък.

Стъпка 2: Подайте на Вашето куче командата "Дай лапа". Когато то повдигне лапата си, за да ви здрависа, преместете ръката си леко, така че то да трябва да си движи лапата, за да стигне до ръката Ви.

Стъпка 3: Когато кучето си движи лапата повече отколкото това е необходимо за здрависване, поощрете го с думи, щракнете с кликера и му дайте лакомство.

Стъпка 4: Повторете това няколко пъти. Всеки път вдигайте ръката си малко по - високо, докато накрая кучето не протяга лапата си над главата, за да Ви достигне.

Стъпка 5: След като кучето е повдигнало лапата си няколко пъти поред му подайте командата "Дай лапа" и веднага след като то посегне да Ви дава лапа му кажете командата, която сте избрали, за да маха с лапа. Тази команда може да бъде "Здравей" или "Чао" и след това отново се върнете на стъпките от 2 до 4.

Стъпка 6: Повторете това няколко пъти, докато кучето постоянно повдига лапата си. След няколко повторения спрете да използвате командата "Дай лапа" и почнете да използвате само командата "Здравей" или "Чао".

Стъпка 7: Повечето кучета бързо се научават да вдигат лапата си над главата по команда. Изберете точно какво положение на лапата Ви харесва и му давайте лакомство само когато вдигне лапата си над главата и я размърда малко нагоре надолу.

Стъпка 8: Практикувайте това упражнение няколко минути 2 - 3 пъти дневно. Не след дълго ще можете да впечатлявате приятелите си с новите умения на Вашето куче.

Обучение с кликер:

Ако обучавате кучето с помощта на кликер можете да уловите желаното от Вас поведение на кучето с помощта на кликера. Много кучета използват лапите си, за да привлекат вниманието Ви. Ето как трябва да премине обучението:

Стъпка 1: Вземете кликера и малко лакомства в ръка и следващият път, когато кучето посегне с лапа към ръката Ви, щракнете с кликера и му дайте лакомство.

Стъпка 2: Повторете това няколко пъти, всеки път когато кучето посяга с лапа, за да привлече вниманието Ви.

Стъпка 3: Кучета, които са свикнали на тренировките с кликер скоро ще разбере какво поведение трябва да има, за да получи лакомство. Продължавайте да щракате с кликера и да му давате лакомство, всеки път, когато повдигне лапа.

Стъпка 4: Сега добавете и наименованието на командата за махане с лапа. Например "Здравей" или "Чао". Кажете командата и изчакайте. Всеки път, когато кучето повдигне лапа щракайте с кликера и му дайте лакомство. Скоро Вашето куче ще се научи да реагира по желания от Вас начин, когато му дадете команда.

Стъпка 5: Когато научите кучето да си вдига лапата, можете да изисквате от него да прави движения с лапа, които най - много наподобяват махане.

Стъпка 6: Практикувайте командата в кратки обучителни сесии по няколко пъти на ден.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...