Хранене на кучето

С какво трябва да се храни малкото кученце?

Как се храни малко кучеКолко често се храни малкото кученцеМоже да се каже, че малкото кученце е като малко дете - то също плаче (макар и с кучешки плач изразяващ се в скимтене), то също се храни в началото по малко и на често, то също има нужда от много грижи и любов.

Малкото растящо кученце има нужда от повече белтъчини, витамини и минерали, които спомагат изграждането на мускулатурата и костната му система. Храненето в първите месеци от живота на кучето е решаващо за неговото бъдещо развитие и здраве.

В първите 1 - 2 месеца малкото кученце трябва да се храни 4 - 5 (до 6) пъти на ден и постепенно да се приучава към различните видове храни. Това не бива да става рязко тъй като стомахът и червата му все още не са развити напълно, стомашната му лигавица е все още много уязвима и небалансираното хранене и смесване на различни храни ще доведе и до гастроинтестинални проблеми - разстройство, повръщане.

В първите месеци от живота на кученцето храненето с гранули е напълно достатъчно. Те могат да се накисват с бульони (трябва да се има впредвид, че по - мазните бульони може да предизвикат разстройство) или само с вода. Днес, на пазара се предлага огромно разнообразие от гранулирани храни, съобразени с вида, породата, възрастта на кучето и редица други фактори.

Как се храни малко кученце?

Как се храни кученцеНеобходимо е дневната дажба на кученцето да бъде разделена по равно на 3 – 4 (5) порции - т.е за 3 - 4 (5) приема.

На по - голямата част от гранулите, които се предлагат има и таблици за улеснение, с които точно може да прецените колко грама трябва да се дават на един прием така, че кученцето да не остане гладно и обратно.

Рейтинг:
3.1/5 на базата на 18 оценки

Отзиви

Здравейте, колко на брой са ваксините за куче малиноа , защото нашите са вече четири и имаме още една препоръчителна. Искам да попитам какво се случва око два дни след поставянето на ваксина, кучето се разболее и му се слага антибиотик мускулно. Благодаря предварително.
Цветелина
Здравейте, имам малки кученца каракачани на 25 дена майка им не ходи често при тях и и много квичът най вероятно са гладни мога ли да им давам мляко ,Благодаря
Цеци
ЗДРАВЕЙТЕ кутрето ми е на 6 месеца но нито расте нито дебеле много е слабо а изобщо не расте а му давам 2пъти дневно лагодаря предварително
Злати
Здравейте, Имам кученце - ротвайлер, момиче на 3м.и 12дни. Въпроса ми е трябва ли да давам допълнително калций.Забелязвам от време на време леко притреперване на предните лапички когато е седнала. Храня я с Tundra Puppy, тежи (преди два дни) - 10,700кг.
Валерия
Здравейте д-р БауБау!Кученцето ми е на 30 дена порода йорки още от 16-тия ден е видимо по слабичко от братчето си, все скимти и се свива в ъгъла същото тъка няма апетит като цяло изглежда болно. Може ли да му разтваряме в сухото мляко за кученца и капсула кравешка коластра ще му навреди ли?
Коментирай
loading...