Назад до Хранене на кучето

Хранене на кучето

 1. Хранене на кучето
 2. Как трябва да се хранят новородените кученца?
 3. Кога трябва да се отбият кученцата?
 4. С какво трябва да се храни малкото кученце?
 5. Как да набавим Калций на кучето?
 6. Как трябва да храня кучето си?
 7. Как трябва да се храни Бременна и Кърмеща кучка?
 8. Колко често трябва да се храни кучето?
 9. Какви Видове храни има за кучета?
 10. Кои храни са Вредни за кучето?
 11. Кои храни са Полезни за кучето?
 12. Как се разбира дали кучето е с Нормално тегло?
 13. Колко Kилограма трябва да тежи кучето?
 14. Кои са най - честите грешки при хранене на кучето?

Кои са най - честите грешки при хранене на кучето?

1. Рязка смяна в менюто на кучето - ако сте решили да смените храната на вашият любимец първо трябва да се убедите че той наистина има нужда от това. Ако сте решили да направите това е хубаво да се посъветване с ветеринар, който ще ви насочи точно към типа храна, към която да преминете.

Грешки при хранене на кучетоКога преяжда кучетоПървата седмица трябва да бъдете най - внимателни и да следите как вашето куче приема своето ново меню. Дори да видите, че кучето харесва повече своята нова храна в първите дни не трябва да го прехранвате, колкото и да му е харесала новата храна.

Необходимо е време (5 -7 дни) стомахът му да се адаптира към хранителната промяна.

2. Прехранване или недостатъчна дажба на кучето

3. Грешки в честотата на хранене

4. Даване на "остатъци" от масата - това е голяма грешка, която правят много стопани. Ако не научите кученцето да яде само от своята купичка, докато е малко при всяко ваше сядане то ще ви гледа жално като "просяк".

5. Даване на сурово месо - не бива да се дава тъй като е опасен източник на бактерии (салмонели, камплобактерии и др.), които са опасни не само за животните, но и за човек. В суровото месо може да се съдържат и паразити.

6. Честа смяна на хранителния режим - промяна във времето на хранене, смяна на менюто и др.

В какво трябва да се храни кучето?

Всеки собственик на куче, трябва да знае, че е необходимо съдът, в който се дава храната на кучето да бъде чист и да не е ръждясал и метален, тъй като много лесно се окислява, а това от своя страна влошава качеството на храната.

Освен това, окисите на различните метали действат неблагоприятно и токсично на организма на вашия любимец. Размерът на съда трябва да е съобразен с размера на кучето.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 11 оценки

Свързани продукти

Купа Везна - Цветна
75.50
лв
+ подарък изненада
"Trixie" - Хранилка под формата на тоалетна чиния
57.75
лв
изненада при поръчка над 60 лв
"Special Dog" - Храна за кучета с агнешко и ориз
61.43
лв
+ подарък изненада

Отзиви

Здравейте, колко на брой са ваксините за куче малиноа , защото нашите са вече четири и имаме още една препоръчителна. Искам да попитам какво се случва око два дни след поставянето на ваксина, кучето се разболее и му се слага антибиотик мускулно. Благодаря предварително.
Цветелина
Здравейте, имам малки кученца каракачани на 25 дена майка им не ходи често при тях и и много квичът най вероятно са гладни мога ли да им давам мляко ,Благодаря
Цеци
ЗДРАВЕЙТЕ кутрето ми е на 6 месеца но нито расте нито дебеле много е слабо а изобщо не расте а му давам 2пъти дневно лагодаря предварително
Злати
Здравейте, Имам кученце - ротвайлер, момиче на 3м.и 12дни. Въпроса ми е трябва ли да давам допълнително калций.Забелязвам от време на време леко притреперване на предните лапички когато е седнала. Храня я с Tundra Puppy, тежи (преди два дни) - 10,700кг.
Валерия
Здравейте д-р БауБау!Кученцето ми е на 30 дена порода йорки още от 16-тия ден е видимо по слабичко от братчето си, все скимти и се свива в ъгъла същото тъка няма апетит като цяло изглежда болно. Може ли да му разтваряме в сухото мляко за кученца и капсула кравешка коластра ще му навреди ли?
Коментирай
loading...