Назад до Хранене на кучето

Хранене на кучето

Какви Видове храни има за кучета?

Различните видове кучешки храни се подразделят в зависимост от някои основни фактори:

  • Цена
  • Влажност
  • Вкусови и Хранителни качества

Сухи (Гранулирани) храни

Видове храни за кучетаГранули за кучетаТук спадат гранулите за кучета, които днес са много разнообразни и съобразени с породата, възрастта и физиологичното състояние на кучето.

Така например има сухи храни предназначени точно за определена порода на дадена възраст, гранулирани храни за бебета и т.н.

Тези категоризирани храни се причисляват към т. нар. "Специализирани храни" (виж по - долу), които са разработени в пропорции да посрещнат всички хранителни нужди на кучето.

Предимството на сухите храни пред консервираните и по - влажни храни е, че след отваряне запазват свежестта и годността си по - дълго време.

Консервирани (Влажни) храни

Консерви за кучетаТе се отличават с по - малка трайност след тяхното отваряне, за разлика от сухите. Не се препоръчва даването на консервирана храна, която е стояла повече от 3 дни и то в хладилник.

Предимството на този тип храни се състои в по - високите вкусови качества.

Специализирани храни

храна за малки кученцаТипове кучешки храниТук спадат храните, които са съобразени със състоянието на кучето (възраст, активност и др.). Например:

Храни за малки кученца:

Тези храни са разработени така, че в тях да присъства по - високо съдържание на хранителни вещества, които са необходими през периода на растеж и развитие на малките.

Храни за ловни кучета:

Те се отличават с по - високо съдържание на протеини и калории.

Храни за възрастни (неактивни) кучета:

Тези храни са с ниско съдържание на калории и мазнини с цел да подпомогнат поддържането на оптимално телесно тегло.

Други ...

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

884. Паска

Имам бебе померан на 50 дни, горкото, имаме проблеми с ходенето до тоалетната. Или ще има разстройство или запек, с какво да го храня ? 

883. Виолета Маринова

Здравейте! Взех кученце на 45дена мини померанче, до сега е бозало, с каква храна да го захраня? Каква да купя. Благодаря!

882. д-р БауБау

До Юлиян: Повече информация за проблема може да прочетете тук: https://baubau.bg/zascho-kuchetata-yadat-izprajneniya

881. Юлиан

Имам куче ???? Порода MIX На годинка взехме я когато бе на месец имам ОТВРАТИТЕЛЕН ПРОБЛЕМ,,,,, :'от малка си изяжда ???????????????????????? незнам как да се справя обичаме Я тя е член от семейството Гледаме Я буквално като БЕБЕ ,МОЛЯ ЗА СЪВЕТ , БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

880. Димитринка георгиева

Здравейте. Немската ни овчарка роди едно мъртво и едно живо кученце, но вече 2 дни не може да почне да яде от майка си. Колко често трябва да го храним и с какво ?

879. Васил

Здр, имам Бретон на 6 месеца, тежи 9 килограма нормално ли е теглото му?

878.
Здравейте, колко на брой са ваксините за куче малиноа , защото нашите са вече четири и имаме още една препоръчителна. Искам да попитам какво се случва око два дни след поставянето на ваксина, кучето се разболее и му се слага антибиотик мускулно. Благодаря предварително.
877. Цветелина
Здравейте, имам малки кученца каракачани на 25 дена майка им не ходи често при тях и и много квичът най вероятно са гладни мога ли да им давам мляко ,Благодаря
876. Цеци
ЗДРАВЕЙТЕ кутрето ми е на 6 месеца но нито расте нито дебеле много е слабо а изобщо не расте а му давам 2пъти дневно лагодаря предварително
875. Злати
Здравейте, Имам кученце - ротвайлер, момиче на 3м.и 12дни. Въпроса ми е трябва ли да давам допълнително калций.Забелязвам от време на време леко притреперване на предните лапички когато е седнала. Храня я с Tundra Puppy, тежи (преди два дни) - 10,700кг.
874. Валерия
Здравейте д-р БауБау!Кученцето ми е на 30 дена порода йорки още от 16-тия ден е видимо по слабичко от братчето си, все скимти и се свива в ъгъла същото тъка няма апетит като цяло изглежда болно. Може ли да му разтваряме в сухото мляко за кученца и капсула кравешка коластра ще му навреди ли?
873. Милена
Имам лабрадор на 35 дни и ми казаха, че след 45-я ден се слага първата ваксина.
872. Таня
Здравейте. Колко дни след отбиването на кученцата може да се постави първата ваксина?
871. Диана
Здравейте,може ли и аз да попитам .Вчера си взехме кученце мини померанче.Купихме му храна хранилки по препоръка на ветеринарният лекар.Слагам му дозичката ,но ми прави впечатление че не си я изяжда,и не пие много вода.Днес е пило водичка един път.Може ли съдействие да получа от вас.А кученцето е на 57дена.Захранено е със същата марка хранилки.????
870. Полина
Здравейте имам питбул женски на година и осем месеца и тежи 24 кг но ми се струва много слаба колко е нормално да е на тази възраст и какво мога да и давам за качване на килограми
869. Антон
Здравейте, може ли да ми кажете колко грама гранула трябва яде померан на 4 месеца
868. Марк
Здравейте! Имам черен лабрадор ретривър на седем седмици и не съм сигурен какво трябва да му давам за ядене. Сега яде накиснати гранули джуниер, но не знам дали трябва да му се даде кучешко мляко за бебета. И въпросът ми е: вие какво мислите? Гранулите му ги накисвам с топла вода и после я изливам.
867. Никола
Здравейте,може ли някой да ми каже,колко трябва да тежи четири месечна малиноа?
866. Камелия
Здр имам питбулчета на месец и 4 дена са но на малките неим стига млякото от майкаим моля за помощ.Благодаря
865. Злата Христова
Имам куче на 3 м.бълг.оечарско. Може ли в готвеното да слагам по 2-3 филй хляб?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...