🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до Котки

Как да предпазим котката от нараняване?

"Моето ново котенце е като подивяло дете. По цял ден бяга и скача навсякъде. Притеснявам се да не се нарани.

Как мога да помогна на котето и да го предпазя?"

Отговор: Вашият дом е пълен с потенциално опасни места за котето. Такива могат да бъдат стайните растения, електрическите кабели и трудно достъпните пространства.

За да не мислите постоянно за най - лошото, което може да се случи, е най - добре да държите котенцето далеч от опасните места и да му давате да си играе само в помещения, които са напълно обезопасени.

Намерете и обезопасете всички опасни места в дома ви!

Трябва да си представите дома си от гледната точка на котето. Легнете на пода и си представете, че имате четири крака и нокти и можете да се покатерите почти навсякъде. Тогава ще осъзнаете, че за котето това не е дом, а увеселителен парк. Затова е много важно да обезопасите всички опасни места, преди да пуснете котенцето в дома си.

Коте прави пакостиМахнете всичко чупливо, особено неща, които могат да бъдат преместени от котето ви или имат висока сантиментална стойност за вас.

Дръжте ластици, игли, копчета и други малки предмети извън обсега на котенцето.

Тези малки предмети са опасни за котето, защото ако то ги достигне тях със сигурност ще започне да си играе.

Котка в боклукаПазете всички хранителни отпадъци в добре затворени контейнери. За по - сигурно може дори да приберете всички хранителни отпадъци в заключено помещение, като килер например.

Увийте електрическите кабели с тиксо, за да се избегне тяхното преплитане. По възможност вдигнете кабелите нависоко на места недостъпни за котето.

Осигурете на котето си предмети, с които да си играе

Играчки за коткаТрябва да осигурите на котето си определени предмети, с които то да може да си играе щастливо и безопасно. Добре е да осигурите на котето дърво (драскалка), на което то да може да се катери и да си точи ноктите.

Може да използвате някаква примамка да го привиквате. По този начин то ще знае, че това е добро място за катерене и игра.

Осигурете на котето си много и разнообразни играчки, с които да си играе, но не му давайте да си играе с пръстите ви. Докато са малки котетата не могат да ви наранят, но не е добра идея да свикват да хапят и драскат хората.

След като обезопасите домашната среда и осигурите на котето добра среда за игра е добре да помислите и за някои по - практични неща. Котето трябва да свикне да бъде толерантно когато го сресвате, почиствате ноктите му или го къпете.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...