Назад до Косатка

Косатка

  1. Косатка
  2. Общи сведения за косатката
  3. Таксономия и еволюция на косатката
  4. Физическа характеристика на косатката
  5. Жизнен цикъл на косатката
  6. Обхват и местообитания на косатката
  7. Хранене при косатката

Общи сведения за косатката

Общи сведения за косаткатаКосатките (Orcinus Orca) живеят във всички океани, от Арктика и Антарктика до тропическите морета.

По отношение на храненето различните групи косатки имат и различно "меню". Някои се хранят изключително с риба, а други ловуват морски бозайници като морски лъвове, моржове и дори големи китове.

Косатките се разглеждат като хищници на върха, липсват естествени хищници които да ги застрашават.

Те са силно социални и сложната им техника за лов и вокални звуци, които често са специфични за определена група и преминават между поколенията, са били описани като прояви на култура.

Косатките не се считат за заплаха за хората, въпреки че е имало случаи на инциденти, убийство или нараняване на работещи в морски паркове.

Косатката присъства в митологиите на различни местни култури. В западните култури, тя е имала репутацията на един страховит хищник.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Косатките са едни от най-умните и интелигентни обитатели на океана. Доколкото ми е известно няма документиран случай на нападение на диви Косатки над човек. Този факт ги различава фундаментално от акулите. Твърди се, че акулите нападат хора, защото ги бъркат с тюлени, е как Косатките не ги бъркат, абе умното си е умно.
Орка
Че как да няма? Точно в Loro Parque е един от смъртните случаи.
А.П.
Случвало се е нападение над треньор в лоро парка тенерифе.за радост не се е стигнало до смъртен случай.
д-р БауБау
До 21. ИВЕЛИНА БОНЕВА - Има доста спорове по този въпрос. По принцип не се считат като заплаха за хората, но са причислени към хищниците и трябва да се внимава!
ИВЕЛИНА БОНЕВА
КАЖЕТЕ МИ ДАЛИ КОСАТ КИТЕ ЯДЪТ ХОРА ЗНАМ КАКВО ПИШЕ НО ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ВИ Е МИ КАЖЕТЕ ТА КАКВО ЛИ ЗНАЕМ МОЖЕ ПЪК ТЕ ДА ЯДЪТ ХОРА
Коментирай
loading...