Назад до Котка, Домашна котка

Котка, Домашна котка

  1. Котка, Домашна котка
  2. Номенклатура и етимология на котката
  3. Таксономия и еволюция на котката
  4. Физически характеристики на котката
  5. Анатомични особености на котката
  6. Физиологични особености на котката
  7. Котешки сетива
  8. Здравословен статус на котката
  9. История и митология на котката
  10. Влияние на котката върху човешкото здраве

Влияние на котката върху човешкото здраве

Котките като риск за човешкото здравеПоради малкия си размер, домашните котки, представляват относително малка физическа опасност за хората. Въпреки това, според проучвания, в САЩ се наброяват годишно около 400 000 ухапвания от котки, като 90% от тези ухапвания са резултат от провокацията на котките от страна на хората.

Котките представляват опасност за бременните жени и имуносупресирани лица, тъй като техните изпражнения могат да предават заболяването Токсоплазмоза.

Как помага котката на човешкото здравеЗначителен е процента на хората, проявяващи алергична реакция от котките. Изразява се в хрема, астма, кожен обрив и др. Затова трябва да бъдете изключително внимателни, когато решите да вземате котка у дома.

Уверете се, че котката няма да застраши вашето здраве. Въпреки възможните нежелани реакции, които може да доведе котешкото присъствие, и тук има положителна страна.

Смята се, че в резултат на котешкото присъствие се намалява стресът у хората, тяхното психическо неравновесие, напрежение и негативни нагласи.
Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...