🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Защо котката понякога хапе докато я галите?

Това наистина е много странно поведение на котката за повечето хора.

В един момент тя се наслаждава на това, че я галите по любимото й място,  докато в следващия момент Ви захапва и оставя следите от зъбите си по ръката Ви.

Това се случва при много собственици на котки. Такова поведение си има дори и име, нарича се "Агресия причинена от прекомерно внимание" и за съжаление все още е недостатъчно разбрана тема за повечето хора.
 
Обикновено приятелски настроената котка търси човешко внимание само за да задоволи нуждата си от внимание. Ако й обръщате внимание прекалено дълго време тя може за секунди да промени настроението си и от приятелски настроена да стане агресивна.

Въпреки сложността на характера на котката има няколко възможни обяснения, защо котките се държат по този странен начин:

  1. Агресията може да е предизвикана от недоволството на котката, тъй като тя иска да контролира ситуацията
  2. Може да има някакви отрицателни неврологични стимули, които да са свързани с продължителното галене на Вашата котка
  3. Котките могат да бъдат много коварни, когато не се чувстват щастливи. Поради това те могат толкова внезапно да променят настроението си

Хапане при коткатаКаквато и да е причината за агресивното поведение на котката Ви, добрата новина е, че това не означава, че не можете да поддържате добри отношения с нея.

При възникването на подобен проблем е желателно да се консултирате с ветеринарен лекар, който да Ви обясни подробно какви са признаците, че котката повече не харесва това, което правите. По този начин Вие ще можете да спрете навреме и да избегнете ухапването.

Рейтинг:
2.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

9. Белла

Взехме си мъжко коте на 2 месеца, вече е на 4 и започна много да хапе. Преди като си играеше с нас много малко го правеше, а сега използва ръцете и краката ни все едно вижда любимата си храна, сякаш нещо се вселява в него. Тръгвам да го галя, а то скача да хапе много. А толкова много си го обичам.❤️

8. macinka
i macinka sa6to xape dokato q galq ili gu6kam , i naistina e dosta stranno . vinagi pravi taka , no ve4e ot 2 meseca sprq da xape
7. д-р БауБау
До 6. люба - на тази възраст това, което котенцето показва като поведение е в стремежа й за игра, но просто е по по-агресивен начин. Добре е, че с кучето се разбират. Не се притеснявайте. След няколко месеца изцяло ще промени своето поведение, тя реално е все още бебе :)
6. люба
през ноември мин. година осиновихме едно бебе котенце.Беше хвърлено в найлон, най-много на месец.хранихме го с беберон до скоро.сега е на около 5 месеца. Аз имам хъски на 12 години. Те двете с Кида(хъскито )се разбраха още отначалото- тя кида е много доминантно хъски (има няколко убийства на котенца)и аз се опасявах за отношенията им.кида може да те ухапе ако докоснеш храната и .Лея, котенцето разбра много бързо какво трябва да прави с кида и какво не.те си играят чудесно, тя никога не показва ноктите си като играе с кида.но с нас е жестока, хапи и драска ужасно ,атакува ни през ноща, непрейкъснато дебне и атакува:)много е смешна,но и опасна ако имаш малко дете,добре че нямаме за сега.не знам как да я възпитавам, но никога не е позволила да я погалим. гледах в породите- нашата котка е с големи уши и малка глава, дълго тяло и слаба,не пролича на онези мили и сладки пухкави котенца ,които дават да ги мачкаш...на 5 месеца е почти половин метър дълга, и само дебне и драска.ето и сега иска да ме охапе по пръстите докато пиша:)Иначе много си я обичаме ,но не знам дали не правим някаква грешка във възпитанието и :)
5.
Нашия котарак хапе нежничко!
4. николова
и моята котка хапе- аз понякога и казвам че е по зле от куче....
3. муспи
Това са все частни случаи, в 80% котката ако е в добри отношения със стопанина си хапи за да сподели най приятното си. За нея ловджийския й инстинкт, хапането захапването дъвченето е най ценното и тя го споделя инстинктивно. Хапи леко за да не нарани, но задържа многозначително, с чувство че споделя.Въобще котките са по съвършенни същества, човека е прагматичен като китаец и емоционален като негър.
2. lilly
i moqta kotka pravi taka ponqkoga, no ot zapo4vaneto na pogalvaneto
1. Анонимен
moqt kotak e na 4 m . i ot skorp zapo4na da hape jestoko
Виж още отзиви
Коментирай
loading...