Назад до Общи

5 неща, които не бива да казвате, когато сте в чакалнята на ветеринарна клиника

Ако някога ви се е налагало да прекарате известно време в чакалнята на някоя ветеринарна клиника няма начин да не сте забелязали огромното количество стрес, което се натрупва там. Често стопаните са по - стресирани дори и от своите домашни любимци.

Ето няколко примера за неща, които никога не трябва да казвате, докато се намирате в чакалнята на ветеринарна клиника:

"Това наистина изглежда сериозно"

Никога не говорете за здравословния проблем на животното на някой от чакалнята, без значение колко очевиден е той. Независимо дали става дума за дългите нокти на краката му, отпуснати клепачи, открити рани или превързани такива, винаги изчакайте собственика на животното пръв да повдигне темата за здравословното му състояние.

"Не мислите ли, че е време да го кастрирате?"

В случай, че не са ви информирали досега темата за кастрирането на домашния любимец не е от любимата за техните собственици. За някои хора това е много чувствителна тема и те никога не биха кастрирали своя домашен любимец. Затова е добре изобщо да не повдигате тази тема. Все пак собственика на кучето или котката знае какво е най - добро за него.

"Мога да ви дам номера на дресьор, който ще ви помогне да се справите с това"

При ветеринаряНикой не обича да му казват по пряк или коствен начин, че домашния му любимец се държи лошо.

Това е все едно да кажете на родителите на някое дете, че то се държи странно и има нужда от психолог.

"Вашето куче май не е чистокръвно"

Повечето хора не се обиждат от факта, че кучетата им не са чистокръвни, тъй като не се интересуват толкова много от потеклото на кучето си.

Други обаче са много докачливи на тази тема и е много вероятно да започнат да спорят с вас. При всички положения не си заслужава да изнервяте ситуацията с такъв въпрос.

"Сигурно ви е много трудно да гледате как наближава края му"

Да кажете нещо подобно на човека до вас никога не е добра идея. От една страна това привидно изразява вашето съчувствие, но от друга страна никой стопанин не обича да му казват колко старо или болно е кучето му.

Проявете тактичност и се старайте да се въздържате от подобни коментари. Хората, които заедно с вас в чакалнята са готови да обсъждат много въпроси, но някои граници не трябва да бъдат прекрачвани.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

4. Nicolce
Засегнал*
3. Nicolce
Много ме дразни,че някои хора казват"Май,че не му остава много".Какво значи това?Сякаш стопанина не знае,ако кучето му е старо или пък болно.Много ме дразнят такива хора,защото е гадно да ти го казват докато си в чакалната и искаш да чуеш от ветеринарният лекар добри новини за кучето си.Всеки иска кучето му да е здраво,и всеки би се засегнам ако му кажат отстрани,че кучето му ще умре скоро.
2. Никол 17
На ветеринарен лекар не му утива да говори така!
1. Анонимен
такива неща наистина не трябва да се казват .мен лично най много ме подразни това с кастрацията защото всеки има свое мнение относно кастрацията ,темата с дресьора също ме подразни по добре просто да кажеш по нормалния начин е едно куче се нуждае от дресьор от колкото по този начин , това с чистокрвноста също ме подразни нали стопанина най добре знае ако някои каже обратното то просто не е негова работа ,с една дума много се подразних
Виж още отзиви
Коментирай
loading...