Назад до Паразити при котката

Паразити при котката

 1. Паразити при котката
 2. Какво представляват паразитите?
 3. Видове паразити при котката?
 4. Фактори, влияещи за заразяването с паразити при котката?
 5. Най - опасните паразити при котката?
 6. Най - честите паразитози при котката?
 7. Как да предпазим котката от паразити?
 8. Профилактични изследвания за паразити при котката

Фактори, влияещи за заразяването с паразити при котката?

За увеличеното значение на паразитните заболявания имат значение следните фактори:

 • Бездомни коткиКак котката се заразява с паразитиувеличеният брой пътувания с домашни любимци на близо или далеч способстват за внасянето на нови паразитни агенти в райони, където до момента не са идентифицирани
 • завръщането към природосъобразен живот особенно в селските или горски райони увеличава риска от инвазиране
 • дивите животни и разширяващата се популация от диви и бездомни кучета и котки
 • създаването на зелени площи и паркове, както и на водни пространства при съвременното планиране на градската среда
 • биологичните особености на котката като вид

***

Автор: Д-р Иванов,
управител на Ветеринарен комплекс

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

"Max Biocide" - Противопаразитна каишка за котки
5.98
лв
Актуално в Зоомагазина

Отзиви

Красимира
Здравейте,на моят котарак му откриха паразити в ушите,тъй като е шотландски клепоух и тази зона е проблемна.Какво представляват тия паразити,външни или вътрешни се водят?Не сме откривали в изпражненията му нищо,а и сме му направили необходимите ваксини.Откри ги ветеринаря ,когато поръчахме почистване на ушите му.Това глисти ли са?Опасно ли е за нас?Спи в леглата ни и го отглеждаме в къщи?Благодаря предварително!
СИСИ
Здравейте-искам да попитам следното заведох днес котето си на ветеринар,което е на 2 месеца и го обезпаразитиха вътрешно и външно обезпаразитяване-дадоха ни каниверм половинка и казаха другата седмица да я водя за ваксина и след 3 дена втората половина на хапчето,та въпроса ми е следния -правилно ли е,тъй като четох ,че трябва първо да се даде и втората половина на хапчето и котето да е абсолютно здраво
В
Благодаря за отговора! Знам,че е рисковано,но най-близката клиника е на час и половина път,а за котето е страшно стресиращо пътуването в клетката,въобще пътуването и затова предприех тези действия. Ще видя има ли промяна с инжекциите, ако не повлияят ще отидем някак.
д-р БауБау
До 76. В - за да сте сигурни на 100% трябва да се изследва ушния секрет за да се види под микроскоп точно за кой тип става въпрос! Рисковано е много да се поставя диагноза по снимка! Имайте предвид, че гъбичните инфекции са много упорити и лечението ще е доста дълго.
В
Здравейте! Котето ми има кафяви точици в ушите,като ушна кал,но кафява,постоянно тръска глава и ги чеше. Тъй като няма ветеринар в града ги снимах и показах в една клиника, казаха че е микроспория и изписаха шест инжекции за шест седмици (по една на седмица). Четейки из интернет, симптомите й съвпадат с тези за ушни акари,а не с тези за микроспория. Възможно ли е да се объркат двете и да слагаме ли изписаните инжекции?
Коментирай
loading...