Назад до Паразити при котката

Паразити при котката

 1. Паразити при котката
 2. Какво представляват паразитите?
 3. Видове паразити при котката?
 4. Фактори, влияещи за заразяването с паразити при котката?
 5. Най - опасните паразити при котката?
 6. Най - честите паразитози при котката?
 7. Как да предпазим котката от паразити?
 8. Профилактични изследвания за паразити при котката

Профилактични изследвания за паразити при котката

Какви изследвания да изискваме от нашия ветеринарен лекар за да сме спокойни с нашата котка?:

При придобиване:

 • Токсоплазма
 • Чревни и белодробни паразити
 • Гиардия
 • Ектопаразити
 • Ушна краста

Годишно /преди ваксинация/:

 • Ектопаразити
 • Чревни и белодробни паразити

***

Автор: Д-р Иванов,
управител на Ветеринарен комплекс

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Свързани продукти

"Max Biocide" - Противопаразитна каишка за котки
5.98
лв
Актуално в Зоомагазина

Отзиви

Красимира
Здравейте,на моят котарак му откриха паразити в ушите,тъй като е шотландски клепоух и тази зона е проблемна.Какво представляват тия паразити,външни или вътрешни се водят?Не сме откривали в изпражненията му нищо,а и сме му направили необходимите ваксини.Откри ги ветеринаря ,когато поръчахме почистване на ушите му.Това глисти ли са?Опасно ли е за нас?Спи в леглата ни и го отглеждаме в къщи?Благодаря предварително!
СИСИ
Здравейте-искам да попитам следното заведох днес котето си на ветеринар,което е на 2 месеца и го обезпаразитиха вътрешно и външно обезпаразитяване-дадоха ни каниверм половинка и казаха другата седмица да я водя за ваксина и след 3 дена втората половина на хапчето,та въпроса ми е следния -правилно ли е,тъй като четох ,че трябва първо да се даде и втората половина на хапчето и котето да е абсолютно здраво
В
Благодаря за отговора! Знам,че е рисковано,но най-близката клиника е на час и половина път,а за котето е страшно стресиращо пътуването в клетката,въобще пътуването и затова предприех тези действия. Ще видя има ли промяна с инжекциите, ако не повлияят ще отидем някак.
д-р БауБау
До 76. В - за да сте сигурни на 100% трябва да се изследва ушния секрет за да се види под микроскоп точно за кой тип става въпрос! Рисковано е много да се поставя диагноза по снимка! Имайте предвид, че гъбичните инфекции са много упорити и лечението ще е доста дълго.
В
Здравейте! Котето ми има кафяви точици в ушите,като ушна кал,но кафява,постоянно тръска глава и ги чеше. Тъй като няма ветеринар в града ги снимах и показах в една клиника, казаха че е микроспория и изписаха шест инжекции за шест седмици (по една на седмица). Четейки из интернет, симптомите й съвпадат с тези за ушни акари,а не с тези за микроспория. Възможно ли е да се объркат двете и да слагаме ли изписаните инжекции?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...