Назад до Сърбеж при кучето

Сърбеж при кучето

  1. Сърбеж при кучето
  2. Причини за прекомерно чесане при кучето
  3. "Кучето не спира да се чеше. Какво да правя?"
  4. Сърбеж при кучето на нервна почва
  5. Домашния ви любимец го сърбят ушите? На какво се дължи това?

"Кучето не спира да се чеше. Какво да правя?"

Посещение при ветеринарАко установите прекомерен и постоянен сърбеж при вашето куче не ви съветваме да пристъпвате към самолечение и прилагане на кремове, спрейове и т.н. без да е установена причината довела до този сърбеж.

Освен това, прилагането на медикамент локално върху кожата ще затрудни направата на кожно изследване ако това се наложи, тъй като ще "замаскира картината".

Посещението при ветеринар е най - сигурния начин да определите причините, поради които вашето куче се чеше. Антибиотиците (когато се налага) и прилагането на противогъбични медикаменти под формата на кремове, спрейове, шампоани и др. е един от най - сигурните начини за справяне с кожни инфекции, но дали те са необходими ще ви каже вашият ветеринар.

Промяната в начина на хранене и приемането на антихистамини е най - добрият начин за лекуване на алергии, докато паразитните инфекции се лекуват най - добре с подходящите за тях медикаменти.

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Нели 51, моето куче има сърбеж от около няколко дни. Няма бълхи с каишка е. силен сърбеж че дори мястото на задните крачета се зачерви и стана почти нараничка, какво да правя.
Здравейте,кученцето ми има проблем с чесането и блозането по крачетата си най-вече, до такава степен,че си изръсва козинката!Водила съм я многократно на ветеринарен лекар изписаха ни шампоан с който да я мия през два дена за сега сме на едно измиване с него,по- нервна е като цяло,пускали сме проби за кожни бактерии и инфекции няма нищо!Като среда и внимание към нея нямаме промяна,но дори и ме играе така както преди!
Теди
Здравейте, моето куче е йорки на 8 меса и има понякога силно чесане и най вече зад предните лапи и ми се струва че от чесане са паднали косъмчетата много не съм наясно.Няма петна или люспи под лапичките моля за помощ
Димитринка
Моля ви помогнете кучето ми вече 2 ри месец го лекувам с зачервено ухо всякакви лекарства изпробвахме антибиотици капки мазила от нищо не минава само си чеше ушенцето и си клати главата не знам с какво да го лекувам ако някой знае нека ми пише
Димитринка
Моето кученце е на 5 г зачери му се дясното ушенце водих го на лекар изписаха му хопчета Биофлоксавет и антибиотик с спринцовка му слагам във ухото MASТIjЕТ FOЯТ и не му минава болиго ухото не знам какво да правя
Виж още отзиви
Коментирай
loading...