Назад до Сърбеж при кучето

Сърбеж при кучето

  1. Сърбеж при кучето
  2. Причини за прекомерно чесане при кучето
  3. "Кучето не спира да се чеше. Какво да правя?"
  4. Сърбеж при кучето на нервна почва
  5. Домашния ви любимец го сърбят ушите? На какво се дължи това?

Причини за прекомерно чесане при кучето

Защо се чешат кучетата? Ето списък с най - честите причини водещи до интензивно чесане при кучетата:

Инфекция

Защо кучето не спира да се чешеКучето се чеше постоянноПричини за алергия при кучето Липса на витамини при кучетоБактериите и гъбичните инфекции са едни от основните причини за чесането при кучетата. Проверявайте редовно кожата на кучето за зачервени рани или възпаления.

На нервна почва

Наблюдавайте дали вашето куче има проблеми с тревожно поведение. То обикновено се характеризира с прекомерно дъвчене и облизване на възпалени места и често се дължи на липсата на умствено стимулиране и упражнения.

Алергични реакции

Това е една от водещите причини за сърбеж при повечето кучета. Алергиите могат да бъдат причинени от храни, бълхи, прах, козметични продукти и др. Всички те могат да доведат до тежки кожни проблеми. При установяването им трябва да потърсите лекарска помощ възможно най - бързо.

Хранителен фактор

Кучетата се нуждаят от питателна и добре балансирана храна, за да имат здрава кожа и козина. Ако организма на кучето е лишен от основни хранителни вещества, това може да доведе до тежки кожни проблеми или опадване на козината.

Околната среда

Кучета, които плуват в мътни води или играят в замърсена среда често развиват кожни инфекции, дължащи се на продължителното излагане на прах и мръсотия.

Паразити

Причини за сърбеж при кучетоКърлежи, бълхи, мухи, комари, акари и др. предизвикват силен сърбеж при кучетата в резултат, на който кожата се разранява и се развива инфекция.

Прилагането на подходящите лекарствени препарати може да спомогне за подобряване на тяхното състояние.

За да не се стига до лечение, съветваме редовното външно обезпаразитяване на вашия любимец посредством пудра, пипета или противопаразитна каишка.

Рейтинг:
3.5/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Нели 51, моето куче има сърбеж от около няколко дни. Няма бълхи с каишка е. силен сърбеж че дори мястото на задните крачета се зачерви и стана почти нараничка, какво да правя.
Здравейте,кученцето ми има проблем с чесането и блозането по крачетата си най-вече, до такава степен,че си изръсва козинката!Водила съм я многократно на ветеринарен лекар изписаха ни шампоан с който да я мия през два дена за сега сме на едно измиване с него,по- нервна е като цяло,пускали сме проби за кожни бактерии и инфекции няма нищо!Като среда и внимание към нея нямаме промяна,но дори и ме играе така както преди!
Теди
Здравейте, моето куче е йорки на 8 меса и има понякога силно чесане и най вече зад предните лапи и ми се струва че от чесане са паднали косъмчетата много не съм наясно.Няма петна или люспи под лапичките моля за помощ
Димитринка
Моля ви помогнете кучето ми вече 2 ри месец го лекувам с зачервено ухо всякакви лекарства изпробвахме антибиотици капки мазила от нищо не минава само си чеше ушенцето и си клати главата не знам с какво да го лекувам ако някой знае нека ми пише
Димитринка
Моето кученце е на 5 г зачери му се дясното ушенце водих го на лекар изписаха му хопчета Биофлоксавет и антибиотик с спринцовка му слагам във ухото MASТIjЕТ FOЯТ и не му минава болиго ухото не знам какво да правя
Виж още отзиви
Коментирай
loading...