Назад до Сърбеж при кучето

Сърбеж при кучето

  1. Сърбеж при кучето
  2. Причини за прекомерно чесане при кучето
  3. "Кучето не спира да се чеше. Какво да правя?"
  4. Сърбеж при кучето на нервна почва
  5. Домашния ви любимец го сърбят ушите? На какво се дължи това?

Сърбеж при кучето на нервна почва

Чесане на нервна почваКолкото и странно да звучи, съществува т.нар. "чесане на нервна почва". От всички известни причини на прекомерно чесане, най - трудно за лечение е това, което е на нервна почва. То не може да се излекува с промяна в диетата или лечение с медикаменти.

В този случай кучетата се чешат и без да имат инфекции или кожни проблеми. Затова е много важно да се определи причината за това поведение на кучетата. Често това се дължи на въображаеми за кучетата кърлежи.

Въпреки, че нямат бълхи или кърлежи те изпитват неистова физическа нужда да се почешат. Най - често причина за това поведение са скуката и липсата на достатъчно физическа активност. За да успеете да контролирате това поведение първо трябва да осигурите редовни физически упражнения на вашия любимец. Ако до този момент не сте му обръщали достатъчно внимание, сега е момента за това.

Като отговорен стопанин вие винаги трябва да сте нащрек за възможни усложнения. Дори незначителните здравословни проблеми трябва да бъдат лекувани, преди да са се влошили. По този начин вие ще спестите много време и пари и ще помогнете на вашия домашен любимец да се възстанови много по - бързо.

Рейтинг:
3.7/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Нели 51, моето куче има сърбеж от около няколко дни. Няма бълхи с каишка е. силен сърбеж че дори мястото на задните крачета се зачерви и стана почти нараничка, какво да правя.
Здравейте,кученцето ми има проблем с чесането и блозането по крачетата си най-вече, до такава степен,че си изръсва козинката!Водила съм я многократно на ветеринарен лекар изписаха ни шампоан с който да я мия през два дена за сега сме на едно измиване с него,по- нервна е като цяло,пускали сме проби за кожни бактерии и инфекции няма нищо!Като среда и внимание към нея нямаме промяна,но дори и ме играе така както преди!
Теди
Здравейте, моето куче е йорки на 8 меса и има понякога силно чесане и най вече зад предните лапи и ми се струва че от чесане са паднали косъмчетата много не съм наясно.Няма петна или люспи под лапичките моля за помощ
Димитринка
Моля ви помогнете кучето ми вече 2 ри месец го лекувам с зачервено ухо всякакви лекарства изпробвахме антибиотици капки мазила от нищо не минава само си чеше ушенцето и си клати главата не знам с какво да го лекувам ако някой знае нека ми пише
Димитринка
Моето кученце е на 5 г зачери му се дясното ушенце водих го на лекар изписаха му хопчета Биофлоксавет и антибиотик с спринцовка му слагам във ухото MASТIjЕТ FOЯТ и не му минава болиго ухото не знам какво да правя
Виж още отзиви
Коментирай
loading...