Назад до Котки

Защо котката си търка главата във Вас?

Когато близък човек допре главата си до вас, вие със сигурност знаете какво се опитва да ви каже, но когато това го прави вашата котка, отговора не е толкова лесен.

Дали просто ви казва "здравей" или изразява по - дълбоки чувства спрямо вас?!

Защо котките го правят?

Това поведение на домашните котки е взаимствано от техните диви роднини. Котките правят това, за да разпръскват своите феромони върху хора или предмети от заобикалящата ги среда.

Обикновено, когато котките търкат главите си в нас те изглеждат много щастливи и спокойни и ние с право предполагаме, че това е знак на обич, но нещата в действителност са малко по - сложни.

Освен като начин на маркиране котките обикновено правят това и за да се чувстват по - комфортно и безопасно в заобикалящата ги среда. Това е сигурен знак, че котката ви се доверява и се чувства добре във вашето обкръжение.

Трябва ли да се притесняваме, ако котката НЕ го прави?

Кога се търкат коткитеИма много различни начини, по които котетата търкат главата си в хора или предмети. Те са с различна честота и интензивност. Затова не трябва да бъдете особено притеснени, ако вашата котка не прави това.

Според експертите това, че котката не търка главата си във вас или заобикалящата ви среда не означава, че тя има някакъв проблем със сигурността и комфорта в къщата, в която се намира.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

До 1
Хах! И ние имахме котарак Спас :D
Като се замисля, котаракът ми Спас вероятно има някакви по особени отношения с монитора ми. Не пропуска /идва от съседни помещения/, когато аз съм на компютъра. Вероятно в това има НЕЩО!...Шегичка, но извън нея- зная, че всеки, който има любимец и времето прекарано с него не се заключава само в отглеждането му на ниво хранене и чистене, е усещал колко специално създание може да бъде всяко живо същество. Стига да ни е интересно да наблюдаване с отворени сетива, техният свят може да ни изненада...
Коментирай
loading...