🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Лечения

Билколечение при животните

Независимо от значителният прогрес на синтетичната химия, фитотерапията е запазила своето огромно значение до днес. Многовековният опит на народите в изучаването на лечебните растения е послужил като основа за научноо - боснованото приложение на много вещества от растителен произход.

Проучени са различни растения и техният брой расте ежегодно. Научните изследвания са позволили внедряването на много лекарствени препарати в медицината като цяло. Разработени са химически чисти активни вещества, освободени от баластни примеси, които разкриват възможности за синтезата на най - ефективните от тях. Предложени са стандартизирани лекарствени препарати от достъпни и евтини местни суровини с ниска себестойност.

Лечебните растения намират голямо приложение във ветеринарната медицина при профилактиката и терапията на различни заболявания най - вече по селскостопанските животни. Те се използват не само в нативен вид, но и под формата на лекарствени препарати. Употребата на лечебните растения и на техните препарати изисква много познания и голяма предпазливост, за да се избегнат нежеланите странични действия на активните вещества.

С лечебна цел се използват само добре проучени растения с диференциран подход, съобразен с видово специфичните ocoбености на животните и с тяхната чувствителност към всяко растение. Необходими са познания и по фитотоксикология. Всяка ветеринарномедицинска аптека е хубаво да разполага с определен набор от лечебни растения, които да бъдат използвани в лечителската дейност.

Филтри
6 статии
Дата ↓
Дата ↓Дата ↑Най-коментираниНай-четени
Подреди по:
На страница по:
loading...