Кастрация и стерилизация при кучето

Положителни страни на кастрацията при кучетата

Кастрирането премахва риска от нежелано забременяване

Въпреки че не притежавате женско куче и не сте обременени с намирането на домове за новите кученца, то някой друг е.

Дори и да поемете отговорност и да решите да запазите кученцата, ще имате допълнителни разходи за обезпаразитяването им, ваксинирането, купуването на играчки и храни за още няколко домашни любимци.

Кастрацията прави кучето ви по - спокойно

Друг положителен аспект на кастрацията на кучето е, че тя допринася за това то да бъде по - спокойно, а понякога и за това домът ви да бъде по - чист.

Без постоянното желание за чифтосване, вашето куче няма да бъде толкова напрегнато и няма да има нужда от намиране на половинка. То ще забрави за преследването на женски индивиди и правенето на "серенади" пред домовете им.

Също така, няма да му се налага да маркира своята територия, уринирайки из целия двор или жилището ви. Кастрираните мъжки кучета рядко бягат навън и обикновено не се включват в битки с други животни.

Кастрирането пази кучето по - здраво

Окончателната положителна страна на кастрацията на кучето е, че кастрираните домашни любимци по правило имат по - малко здравословни проблеми.

При кастрация се премахват тестисите. Без тези органи ракът на тестисите вече не е заплаха и рискът от развитие на проблеми с простатата е намален.

Ако искате да направите стерилно кучето си, без да променяте външния му вид, може да използвате тестикуларни импланти.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Темата е за кастрации но искам да попитам -имам куче на година,яде клечки,трески от дървата.Моля Ви за мнение и съвет!
Здравейте. Бих искала да попитам какво обезболяващо може да се дава на женско куче след кастрация. И колко време след операцията следва да се дава обезболяващото. Благодаря.
Искра
Кастрирах мъжкато си куче, в моента е четвъртия ден от кастрацията нормално ли е да има син оток?
Ваня
Здравейте, На втория ден след кастрация на женска овчарка се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв мехлем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.
д-р БауБау
До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.
Коментирай
loading...