🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кастрация и стерилизация при кучето

Кастрация и стерилизация при кучето

Положителни страни на стерилизацията при кучето

Стерилизацията премахва риска от нежелана бременност

Пренаселеността е сериозен проблем при кучетата и когато давате възможност на вашето куче да има потомство, вие понякога допринасяте за този проблем. Намирането на дом за вашите нови малки членове на семейството не е толкова лесно, колкото си мислите.

Дори ако решите да запазите кученцата, ще имате допълнителни разходи за ваксини, паразитен контрол, играчки и храна за няколко домашни любимци. В допълнение към разходите, здравето на майката може да бъде в опасност по време на раждането.

Някои млади майки могат да имат сериозни усложнения, които се предават на малките кученца. Освен това, могат да се развият здравословни проблеми по време на кърмене. Всички тези потенциални проблеми могат да бъдат избегнати чрез стерилизация на вашето куче.

Стерилизацията прави по - чисто и по-спокойно вашето куче

Без инстинкта за периодично чифтосване вашето куче може да бъде по - спокойно, тъй като няма да изпитва нужда от намиране на половинка. Стерилното куче вече не привлича мъжките и не е заплашено от техните "серенади" и преследвания.

Освен това, ще бъдат предотвратени онези няколко дни, в които женското куче е неразположено, оставяйки белезникави или леко кървави следи по меките мебели, килимите и леглата в дома ви. След кастрирането на домашния ви любимец ще ви бъде по - лесно да го възпитате, тъй като той ще стане по - нежен, внимателен и любящ.

Стерилизацията пази кучето от болести

Един от положителните аспекти на стерилизацията на вашето куче е, че кастрираните домашни любимци имат по - малко здравословни проблеми. При стерилизацията се премахват яйчниците и матката.

Без тези органи кучето няма как да страда от кисти на яйчниците, маточни инфекции и рак на репродуктивните органи.

Резултатите от изследванията сочат, че за кучетата, стерилизирани преди пубертета, има значително по - малък риск от развитие на рак на гърдата, отколкото при кучета, стерилизирани на по - късен етап.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

19. Sofiya

Здравейте, имаме си момиче голдън на 11 години. Казаха ни , че е по -добре за животното да се кастрира. Така ли е? Страх ни е, че тя е на 11 години, дали не сме закъсняли.. Страх ни е, че може да се уплаши, да я боли и да има усложнения някакви . Изобщо колко безопасни са тези операции? Благодаря

18.
Темата е за кастрации но искам да попитам -имам куче на година,яде клечки,трески от дървата.Моля Ви за мнение и съвет!
17.
Здравейте. Бих искала да попитам какво обезболяващо може да се дава на женско куче след кастрация. И колко време след операцията следва да се дава обезболяващото. Благодаря.
16. Искра
Кастрирах мъжкато си куче, в моента е четвъртия ден от кастрацията нормално ли е да има син оток?
15. Ваня
Здравейте, На втория ден след кастрация на женска овчарка се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв мехлем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.
14. д-р БауБау
До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.
13. Росен
Здравейте! Имам мъжка немска овчарка на година и два месеца е. Дали е добре на тази възраст да се кастрира? Понеже имаме и английски булдог на 6 месеца и ни е страх да не се разгони!
12. д-р БауБау
До 11. Недка - не е опасно за тази възраст, но изчакайте още 1 месец поне и тогава може да направите кастрацията. Следоперативния период е както при всяка една операция. В случая тя е коремна. След кастрацията има следоперативен период, който включва общоукрепваща терапия и обработка на раната. Кучето трябва да не се натоварва, да е на спокойно място. Възстановителният период обикновено отнема 10-тина дни.
11. Недка
Здравейте, имаме кученце на 7 години.Досега винаги сме успявали да го опазим, когато е разгонено, но тази година един юнак се е вмъкнал в двора и кученцето забременя.Изминаха 2 месеца от раждането.Можем ли да преминем към кастрация и опасно ли е, предвид възрастта на кучето.Моля, обяснете ми какви предполага възстановителния период, след кастрацията.Благодаря предварително и успешен ден!
10. д-р БауБау
До 9. Николай - ще стане определено по-спокоен, но дали изцяло ще се премахне това му поведение няма как да Ви кажем на 100%. По-скоро е добре да се наблегне на обучение, макар вече да е на 2 години.
9. Николай
Здравейте имам мъжки лабрадор на 2 години искам да питам ако го кастрирам ще се промени ли поведението му към другите кучета защото сега нападаме всички мъжки. Благодаря
8. д-р БауБау
До 7. Ваня - не, не е късно за кастрация и е препоръчително, ако не желаете да има поколение.
7. Ваня
Здравейте.Имам женско куче на 3 години и не е била оплождана.Въпросът ми е късно ли е за кастрация ?
6. д-р БауБау
До 5. Ваня - по принцип след кастрация кучетата стават по-спокойни и поведението, което проявява е доста странно?! Ако остава сама през целия ден има вероятност в това да е проблема. Понякога, много кучета проявяват подобен тип поведение едва ли не от скука, когато са оставени сами. Опитайте с по-чести разходки!
5. Ваня
Здравейте,имам немска овчарка на 5г.От две години е кастрирана.Кротка е,но от както е кастрирана веднъж в месеца направо откача!Ръба каквото свари изаде си покрива на къщата.Изяде чак арматурата на оградата,рачекна е!Говорих с ветеринаря каза,не било от кастрирането,а преди никога не е правила така.Лошото е че зачестиха и ми е притеснено!Някой имал ли е такъв проблем?
4. д-р БауБау
До 3. светла - все още е малък. По-скоро го прави несъзнателно в стремежа си за игра, когато е емоционално превъзбуден.
3. светла
имаме лабрадор на 5 месеца още не е кастриран възможно ли е от това да скача по нас и като излезе на разхотка реагира посъщия начин
2. д-р БауБау
До 1. наиденова - зависи от типа на анестезията и дозировката, която е приложена. Обикновено в повечето клиники, след приключване на самата операция започват да се въвеждат средства за бързо излизане от самата анестезия. Периода за излизане от самата упойка е индивидуален. Като цяло пълно излизане и напълно възстановяване на общото състояние настъпва за около 24 часа. През този период обикновено кучетата са замаяни и отпаднали, което е нормално.
1. наиденова
колко време след кастрация излиза от упика ку4ето?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...