Назад до Кастрация и стерилизация при кучето

Кастрация и стерилизация при кучето

  1. Кастрация и стерилизация при кучето
  2. Какво представляват кастрацията и стерилизацията при кучетата?
  3. Положителни страни на стерилизацията при кучето
  4. Негативната страна на стерилизацията на кучето
  5. Положителни страни на кастрацията при кучетата
  6. Негативни страни на кастрацията на кучето

Положителни страни на стерилизацията при кучето

Стерилизацията премахва риска от нежелана бременност

Пренаселеността е сериозен проблем при кучетата и когато давате възможност на вашето куче да има потомство, вие понякога допринасяте за този проблем. Намирането на дом за вашите нови малки членове на семейството не е толкова лесно, колкото си мислите.

Дори ако решите да запазите кученцата, ще имате допълнителни разходи за ваксини, паразитен контрол, играчки и храна за няколко домашни любимци. В допълнение към разходите, здравето на майката може да бъде в опасност по време на раждането.

Някои млади майки могат да имат сериозни усложнения, които се предават на малките кученца. Освен това, могат да се развият здравословни проблеми по време на кърмене. Всички тези потенциални проблеми могат да бъдат избегнати чрез стерилизация на вашето куче.

Стерилизацията прави по - чисто и по-спокойно вашето куче

Без инстинкта за периодично чифтосване вашето куче може да бъде по - спокойно, тъй като няма да изпитва нужда от намиране на половинка. Стерилното куче вече не привлича мъжките и не е заплашено от техните "серенади" и преследвания.

Освен това, ще бъдат предотвратени онези няколко дни, в които женското куче е неразположено, оставяйки белезникави или леко кървави следи по меките мебели, килимите и леглата в дома ви. След кастрирането на домашния ви любимец ще ви бъде по - лесно да го възпитате, тъй като той ще стане по - нежен, внимателен и любящ.

Стерилизацията пази кучето от болести

Един от положителните аспекти на стерилизацията на вашето куче е, че кастрираните домашни любимци имат по - малко здравословни проблеми. При стерилизацията се премахват яйчниците и матката.

Без тези органи кучето няма как да страда от кисти на яйчниците, маточни инфекции и рак на репродуктивните органи.

Резултатите от изследванията сочат, че за кучетата, стерилизирани преди пубертета, има значително по - малък риск от развитие на рак на гърдата, отколкото при кучета, стерилизирани на по - късен етап.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Темата е за кастрации но искам да попитам -имам куче на година,яде клечки,трески от дървата.Моля Ви за мнение и съвет!
Здравейте. Бих искала да попитам какво обезболяващо може да се дава на женско куче след кастрация. И колко време след операцията следва да се дава обезболяващото. Благодаря.
Искра
Кастрирах мъжкато си куче, в моента е четвъртия ден от кастрацията нормално ли е да има син оток?
Ваня
Здравейте, На втория ден след кастрация на женска овчарка се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв мехлем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.
д-р БауБау
До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...