Кастрация и стерилизация при кучето

Негативни страни на кастрацията на кучето

Кастрацията представлява безвъзвратно изчистване на половите жлези

Кастрацията ще доведе до стерилизация на вашето куче. То вече няма да бъде в състояние да се възпроизвежда, така че ако имате намерение да оставите потомство от него, не е нужно да го кастрирате.

Кастрацията променя външния вид на животното

Вашето куче ще изглежда различно, защото вече няма да притежава тестиси. Ако липсата на тези органи е козметичен проблем за вас, обсъдете поставянето на тестикуларни импланти с вашия ветеринарен лекар.

Кастрирането може да причини покачване на теглото

Някои домашни любимци наддават на тегло след кастрация. Затова намалете дозите на храната, която давате на кучето си и увеличете физическите дейности, с които се занимава.

Рейтинг:

Отзиви

Темата е за кастрации но искам да попитам -имам куче на година,яде клечки,трески от дървата.Моля Ви за мнение и съвет!
Здравейте. Бих искала да попитам какво обезболяващо може да се дава на женско куче след кастрация. И колко време след операцията следва да се дава обезболяващото. Благодаря.
Искра
Кастрирах мъжкато си куче, в моента е четвъртия ден от кастрацията нормално ли е да има син оток?
Ваня
Здравейте, На втория ден след кастрация на женска овчарка се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв мехлем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.
д-р БауБау
До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.
Коментирай
loading...