Назад до Кастрация и стерилизация при кучето

Кастрация и стерилизация при кучето

  1. Кастрация и стерилизация при кучето
  2. Какво представляват кастрацията и стерилизацията при кучетата?
  3. Положителни страни на стерилизацията при кучето
  4. Негативната страна на стерилизацията на кучето
  5. Положителни страни на кастрацията при кучетата
  6. Негативни страни на кастрацията на кучето

Какво представляват кастрацията и стерилизацията при кучетата?

Кастрацията най - общо се изразява в премахване на пола при животните. Тази процедура се използва, за да се контролира  нарастването на числеността на животните, да се намалят нежеланите полови контакти при домашните любимци, както и да се намали или премахне възможността за проява на някои болести като пиометра или инфекция на матката.

Кастрацията е термин, използван за описание на премахването на половите жлези (тестиси) при мъжките животни. Стерилизацията е термин, използван, за да се опише процедурата по премахване на половите жлези при женските индивиди.

Стерилизацията най - често се състои в отстраняване на яйчниците и матката, което се нарича още овариохистеректомия. И двете процедури се  извършват под обща анестезия и включват хирургическа намеса.

Кастрирането се извършва най - често в или около 6-месечна възраст. Въпреки това много ветеринари изпълняват тази процедура по - рано (в някои ситуации още в 8-мата до 10-тата седмица). Ранната кастрация може да се направи безопасно и има редица предимства, особено в случаите на осиновяване на домашни любимци.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Темата е за кастрации но искам да попитам -имам куче на година,яде клечки,трески от дървата.Моля Ви за мнение и съвет!
Здравейте. Бих искала да попитам какво обезболяващо може да се дава на женско куче след кастрация. И колко време след операцията следва да се дава обезболяващото. Благодаря.
Искра
Кастрирах мъжкато си куче, в моента е четвъртия ден от кастрацията нормално ли е да има син оток?
Ваня
Здравейте, На втория ден след кастрация на женска овчарка се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв мехлем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.
д-р БауБау
До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...