Кастрация и стерилизация при кучето

Какво представляват кастрацията и стерилизацията при кучетата?

Кастрацията най - общо се изразява в премахване на пола при животните. Тази процедура се използва, за да се контролира  нарастването на числеността на животните, да се намалят нежеланите полови контакти при домашните любимци, както и да се намали или премахне възможността за проява на някои болести като пиометра или инфекция на матката.

Кастрацията е термин, използван за описание на премахването на половите жлези (тестиси) при мъжките животни. Стерилизацията е термин, използван, за да се опише процедурата по премахване на половите жлези при женските индивиди.

Стерилизацията най - често се състои в отстраняване на яйчниците и матката, което се нарича още овариохистеректомия. И двете процедури се  извършват под обща анестезия и включват хирургическа намеса.

Кастрирането се извършва най - често в или около 6-месечна възраст. Въпреки това много ветеринари изпълняват тази процедура по - рано (в някои ситуации още в 8-мата до 10-тата седмица). Ранната кастрация може да се направи безопасно и има редица предимства, особено в случаите на осиновяване на домашни любимци.

Рейтинг:

Отзиви

Темата е за кастрации но искам да попитам -имам куче на година,яде клечки,трески от дървата.Моля Ви за мнение и съвет!
Здравейте. Бих искала да попитам какво обезболяващо може да се дава на женско куче след кастрация. И колко време след операцията следва да се дава обезболяващото. Благодаря.
Искра
Кастрирах мъжкато си куче, в моента е четвъртия ден от кастрацията нормално ли е да има син оток?
Ваня
Здравейте, На втория ден след кастрация на женска овчарка се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв мехлем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.
д-р БауБау
До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.
Коментирай
loading...