Назад до Устна хигиена при кучето

Устна хигиена при кучето

  1. Устна хигиена при кучето
  2. Защо е важно да мием зъбите на кучето?
  3. Кога да мием зъбите на кучето?
  4. Какво е нужно за миенето на кучешките зъби?
  5. Основни стъпки за миене на кучешките зъби
  6. Съвети за добра устна хигиена на вашето куче

Защо е важно да мием зъбите на кучето?

Защо да мием зъбите на кучетоМиенето на зъбите при кучетата не се прави само заради свежия дъх. То е съществена част от добрата грижа за устната кухина, а добрата устна хигиена е важна за цялостното здраве на вашето куче.

Голяма част от стопаните не са наясно, но пародонтита е сериозен проблем при кучетата. Трябва да знаете, че ако редовно миете зъбите на вашето куче можете да си спестите много неприятности.

Според ветеринарите около 85% от кучетата над 5 годишна възраст страдат от парoдонтоза. Тя се образува, когато частици храна и бактерии се събират по линията на венците и образуват меки отлагания, наречени плаки. С течение на времето плаката се превръща в твърд зъбен камък.

Защо трябва да мием зъбите на кучетоАко зъбния камък не се отстранява той в крайна сметка ще доведе до възпаление на венците. Възпалените венци започват да се отделят от зъбите и се образуват по - големи джобове, в които се развиват още повече бактерии, което води до влошаване на пародонтозата.

Ако това се случи кучето ви може да изпитва силна болка, за загуби някои от зъбите си или да се образуват абцеси и бактериални инфекции, които могат да се разпространят посредством кръвта към бъбреците, черния дроб, сърцето и мозъка.

Превенцията е ключът към това кучето ви да бъде здраво и щастливо!

Рейтинг:

Свързани продукти

Отзиви

Мирослава
Как карате кучето да ПЛЮЕ всичките тези "безвредни" препарати, с които му миете зъбите? Или НЕ ПЛЮЕ? Може би просто си ги ГЪЛТА тия химии??
д-р БауБау
До 6. Ирина - по принцип стават, да, но не всички кучета имат интерес към тях и не всички ги харесват. Дентастиксовете под формата на лакомства не само предпазват от натрупване на зъбна плака и камък, но и ароматизират устната кухина, тъй като съдържат мента (по-голямата част от тях).
Ирина
Вместо миене на зъбите?
Ирина
Не става ли с такива кокали като на снимката???
Теди
Благодаря Ви!
Коментирай
loading...