Устна хигиена при кучето

Какво е нужно за миенето на кучешките зъби?

Четка

Четка за кучешки зъбиИзберете четка, която да е удобна за ползване. Магазините за домашни любимци предлагат много видове четки за зъби за кучета. Те могат да имат стандартен вид или малки четки, които се поставят на пръста ви и специални дентални гъби.

Ако тези продукти не допадат на вас или на кучето ви, можете да увиете чиста марля около пръста си и така да почистите зъбите.

Паста за зъби

Трябва да си закупите паста за зъби за кучета от магазин за домашни любимци или от ветеринарен лекар.

Кучешка паста за зъбиТези пасти се предлагат в голямо разнообразие от вкусове, включително вкус на пиле, фъстъчено масло, мента и др.

Може да се наложи да експериментирате с няколко вкуса, докато разберете кой от тях предпочита кучето ви.

Избягвайте използването на човешка паста за зъби. По време на миенето на зъбите кучетата поглъщат голяма част от пастата, а човешката паста може да им причини стомашни неразположения.

Рейтинг:

Отзиви

Мирослава
Как карате кучето да ПЛЮЕ всичките тези "безвредни" препарати, с които му миете зъбите? Или НЕ ПЛЮЕ? Може би просто си ги ГЪЛТА тия химии??
д-р БауБау
До 6. Ирина - по принцип стават, да, но не всички кучета имат интерес към тях и не всички ги харесват. Дентастиксовете под формата на лакомства не само предпазват от натрупване на зъбна плака и камък, но и ароматизират устната кухина, тъй като съдържат мента (по-голямата част от тях).
Ирина
Вместо миене на зъбите?
Ирина
Не става ли с такива кокали като на снимката???
Теди
Благодаря Ви!
Коментирай
loading...