Назад до Кучета

13 неща, които всеки стопанин на кученце трябва да притежава

Ако четете това, вероятно съвсем скоро сте се сдобили с малък четирикрак приятел във вашето домакинство.

Отглеждането на кученце може да бъде много вълнуващо преживяване, но отнема време и е отговорна задача.

За да намалим стреса от потенциални несполуки, сме съставили списък с най - важните неща, които всеки собственик на кученце трябва да притежава.

1. Подходяща клетка

Идеята за клетка плаши много хора, но това не бива да бъде така. Тя се използва, за да помогне на вашето куче да бъде обучено на хигиенни навици.

Освен това клетката е подходящо място, на което да сложите кучето си, когато не може да го гледате постоянно, за да го предпазите от щети.

Чудесен пример за това е, когато готвите вечеря и не сте в състояние да наблюдавате кучето.

Можете да го поставите там с любимата му играчка, която да го държи заето, вместо да обикаля къщата без надзор.

Голямата клетка е безопасна, надеждна и може да я транспортирате със себе си, ако лесно се сгъва и сглобява отново. Ако я използвате правилно, тя ще се превърне и в любимо собствено кътче на вашия обичан приятел.

2. Легло

По време на процеса на обучение може да закупите легло за своето куче, което да поставите в клетката му.

Кученцето може да ляга там както за дрямка, така и когато спи през нощта.

Леглото ще направи клетката уютна и ще помогне на вашето куче да чувства, че е на сигурно място.

3. Купа за храна

Вашето кученце ще има огромен апетит докато расте, така че е важно то да има позната купа за храна, която да използва всеки ден.

Някои пластмасови купички е лесно да бъдат объркани с играчка и кученцата често ги подлагат на гризане и хвърляне.

Затова ви предлагаме да си закупите керамична купа или да предназначите една от своите единствено за тази цел.

4. Висококачествена храна

Купувайте храни, етикетирани специално за малко кученце, защото те са произведени за неговите хранителни нужди, които са различни от тези на възрастните кучета.

Посъветвайте се с вашия ветеринарен лекар колко време трябва да се храни кученцето ви с такава храна. Обикновено този период е от 6 месеца до 1 година.

Говорете с консултанта в зоомагазина или ветеринарния лекар относно препоръки за количеството на храната и честотата на храненията според породата на домашния ви любимец.

Важно е да консумира храна с правилно съчетание на протеини, витамини и минерали за подпомагане на здравословното му отглеждане.

5. Купа за вода

Предлагаме ви да си закупите безопасна керамична купа или да използвате такава, която имате и която лесно може да почиствате.

Прясната вода трябва винаги да бъде на разположение на вашето куче и купата трябва да се почиства често, за да не става среда за развитие на болестотворни бактерии.

6. Повод

Той ви свързва с вашето куче и ви позволява да внимавате за неговата безопасност. Дори и да разполагате със заграден двор, е добре да използвате повода по няколко причини.

Той помага при обучението и насочването на кученцето по време на разходката му.

Освен това е добре да обучите кучето си на каишка, особено при посещение на ветеринарния ви лекар.

Важно е също да имате повод за разходки из квартала, при които домашния ви любимец може да има съприкосновение с други животни.

7. Идентификационен медальон

Ако кучето ви някога изчезне, ще бъде много по - лесно да бъде върнато у дома, ако на врата му има каишка с медальон, на който пише вашия адрес. Идентификационните маркери на кучето са като негов билет към дома ви, когато то се е загубило.

Ако прецените, информацията на медальона може да включва и телефонния ви номер, чрез който хората, намерили кучето ви, да се свържат незабавно с вас.

8. Каишка

Препоръчваме закупуването на здрава кожена каишка с катарама, на която идентификационният маркер на кучето да бъде закачен по всяко време.

Благодарение на информацията, гравирана върху медальона, кучето ви ще бъде върнато у дома по най - бързия начин. Яката трябва да бъде здрава, с метална тока, която е трудно да се счупи.

Твърде много кучета се изгубват или биват откраднати заради тънки каишки от плат или пластмасови катарами. Те просто не са надеждни.

9. Нагръдник

По време на разходки на каишка е важно да се използва колан, вместо яка на врата, която може да причини болезнено напрежение в мускулите на врата и трахеята.

Има много различни варианти на нагръдници, които може да си закупите според размера и породата на кучето си.

В зависимост от личните ви предпочитания в зоомагазините са на разположение артикули във всякакви цветове и различни дизайни.

10. Пликчета за почистване

По време на разходките с кучето си е важно да почиствате всички негови изпражнения чрез предназначените за целта хигиенни пликчета.

Така ще може да поддържате чистотата на околната градска среда. Изпражненията на животните понякога стават преносител на чревни паразити или болести, така че е важно те да бъдат почиствани, за да не заразяват друго куче или човек.

11. Дъвчащ предмет

Кучетата имат естествения инстинкт да дъвчат през целия си живот. Дъвченето дава на кучето работа и го поддържа заето.

Има много различни видове дъвчащи предмети, които може да купите за вашето куче. В зоомагазина ще ви предложат естествени кожени играчки под формата на кокал или гумени такива.

12. Играчки

Кучетата се нуждаят от забавни игри, които поддържат и стимулират мозъчната им дейност. Има много различни видове кучешки играчки, които може да закупите за вашето куче.

Ще имате на разположение топки за игра, въже за дърпане, плюшени играчки, пръчка или гумена топка за връщане и т.н.

13. Лакомства

Не на последно място лакомствата са много важни, особено, когато ги използвате, за да си помогнете в обучението на кученцето.

Винаги използвайте малки вкусни бисквитки или гранули, с които да награждавате четирикракия си приятел, когато изпълни дадена заповед.

Вашето куче има специфични вкусови рецептори и предпочитанията му ще варират в зависимост от собствената му индивидуалност.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Сами
До 1. Никол17 - според мен е Боксер бебе? :)
1. Никол17
Извинявайте,но можете ли да ми кажете каква порода е кученцето на първата снимка която е под надписа "13 неща които всеки стопанин на куче трябва да притежава"???
Виж още отзиви
Коментирай
loading...