🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Лично с БауБау

Младо семейство от Раднево спаси две мишеловчета, останали без майка

Нашите читатели Наталия и Иван от град Раднево, област Стара Загора, ни изпратиха тези снимки на двете малки птичета, които са успели да спасят. Представяме ви и тяхната трогваща история.

Подстанцията, в която работи Иван, се намира сред полята в околностите на града. Там, почти пред вратата на сградата, той намира двете птичета. Били са съвсем сами, сгушени едно в друго, мокри и премръзнали. Той решава да ги прибере и да ги вземе със себе си, защото вижда, че няма как да оцелеят сами без майка и извън гнездото си.

Прибирайки се от работа, Иван донася у дома малките сирачета. А за да бъдат на сигурно място, заедно със съпругата си Наталия решават да ги занесат в двора на баба си, знаейки, че там има клетка, в която преди са отглеждани зайци.

До 18 часа на следващия ден птичетата не са яли нищо от предлаганата им храна, докато не им донасят сурова кайма, от която са похапнали добре. През това време младото семейство се свързва с човек от Спасителния център за диви животни Зелени балкани, от където да ги вземат и да се погрижат за тях по най - добрия начин.

Имайки предвид външните им белези и времето от годината, в което са излюпени, птичетата по всяка вероятност са малки на обикновен мишелов. За съжаление обаче, възрастните индивиди често стават жертва на бракониерски отстрел или силни отрови, използвани срещу гризачите в селското стопанство.

Каквато и да е причината, поради която малките губят своята майка, все още остава загадка това как са се озовали на мястото, където са намерени. Едно е сигурно - извадили са истински късмет, благодарение на който сега се възстановяват добре и се приготвят, за да бъдат върнати в естествената си среда възможно най - скоро.

Още веднъж благодарим на Наталия и Иван, които ни изпратиха своята история и ни показаха поредния пример за едно наистина добро дело. Случаи като този ни служат за доказателство, че заедно можем да съхраним дивата природа на България, стига да имаме съзнанието да го правим!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...