Назад до Кучета

Обучение на кучето: Урок №2. Научете кучето да разпознава своето име

  • Трудност: Лесно
  • Необходими условия: Няма
  • Необходими неща: Кликер, Лакомства

След като научите кучето си да отговаря на кликера (Урок №1) , вече сте готови да го научите на много трикове и команди.

В настоящите статии  ще ви покажем как кликера може да се използва за основни команди и за по - сложни команди.
 
Ако искате добре обучено куче, едно от първите неща, на които трябва да го научите е да отговаря на името си.

Стъпка 1: Игнорирайте кучето, докато не погледне точно във вас, тогава натиснете кликера и му дайте лакомство.

Стъпка2: Направете това няколко пъти, като добавите името на кучето, точно преди да натиснете кликера и след това му дайте лакомство.

Стъпка3: Продължете да правите това, докато кучето ви не започне да се гледа право във вас, когато кажете името му.

Съвет

Бъдете търпеливи, нормално е кучето без проблем да изпълнява командите цял ден, но на другия ден да ги е забравило. Прекратете обучението, когато усетите, че кучето ви е уморено. Кучето трябва да очаква с нетърпение тренировката, защото тя е много по - пълноценна, когато кучето и се наслаждава.

***

Още за Обучение на кучето кликнете: ТУК

Рейтинг:
4.1/5 на базата на 9 оценки

Свързани продукти

Отзиви

Стоян
Задължително ли е да използвам кликер !
Мони
Здравейте, вчера си прибрах малко кученце, на около 4-5 месеца, което намерих пред входа ми. Много е добричко и мило, бързо запомня, но явно са го биели преди и сега когато някой у дома направи рязко движение или го приближи докато се храни то ръмжи и тръгва да хапе. Можете ли да ме посъветвате как да постъпя?
д-р БауБау
До 31. Мартин - следвайте инструкциите, описани в статията и бъдете постоянни. Не се отказвайте, все още кученцето е малко. Ще научи своето име, не се притеснявайте :)
Мартин
Моето йорки на 2месеца и 2седмици като му казвам името изобщо не поглежда
д-р БауБау
До 28. Виктория - по принцип на тази възраст започват да възприемат по-трудно, но не е невъзможно обучението им. Просто ще е нужно малко повече време за възприемането на дадена команда. Лакомствата трябва да бъдат възможно най-малки, предвид размера на породата :) В зоомагазините има специални лакомства, предназначени за кученца, които се обучават. 29. Много кучета не обичат водата и към това трудно ще я приучите. Не Ви съветваме да я къпете често в солената морска вода! В много случаи се стига след това до сърбеж, опадване на козина и др. при някои кучета.
Коментирай
loading...