Назад до Кучета

Кои кучета трябва да се обличат?

Въпрос: Как мога да разбера дали кучето ми се нуждае от пуловер или палто през зимата?

Ако имате здраво младо Сибирско хъски или Аляски маламут няма нужда да му слагате някаква кучешка дреха, за да го разхождате в снега.

Те имат много гъста козина, която ги предпазва и издържат без проблеми на големи студове и снегове.

Като цяло има три типа кучета, които наистина имат нужда от дрешка, с която да се топлят през зимата, а именно:

  1. Дребните породи кучета - Пинчер, Голо Качулато куче и др.
  2. Кучетата, които са в напреднала възраст, хронично болни или и двете
  3. Хрътките и подобните на тях кучета, особено онези с къса козина

Общото между тези кучета е, че им е по - трудно да генерират и запазят достатъчно топлина в тялото си. Затова малко помощ не им е излишна, за да се чувстват по - комфортно и да не настиват. По принцип те се обличат с дрехи, когато ги изкарвате навън на разходка, но ако обичате да стоите на по - хладно може да оставите дрехите им и у дома.

Ако кучето Ви страда от артрит освен палтенце може да му вземете и отопляемо ортопедично легло, в което да се чувства комфортно. Посъветвайте се с ветеринар за лекарствата, които трябва да му давате, за да облекчите болката в ставите.

Трябва ли да обуваме кучетоДори и кучето Ви да не се нуждае от палтенце, то със сигурност няма да му пречи. Много хора слагат дрехи на кучетата си, когато навън е дъждовно или заснежено, за да си спестят малко от работата по почистването на кучето, когато го прибират обратно вкъщи.

Когато навън има поледици е добре да слагате ботушки на кучето, защото градските власти използват най - различни химикали за размразяване на леда. Ботушките ще го предпазят от това да оближе опасните химикали от краката си.

Кучешката мода

Кучето на Парис ХилтънНапоследък, особено в чужбина, модата сред кучетата достига големи върхове и се цени страшно много. Вероятно сте забелязали кучетата на голяма част от известните личности - те обикновено са в тон с техните тоалети и аксесоари.

У нас, все още има застой по отношение на кучешката мода, впредвид тежката икономическа криза, в която се намира страната и са малко стопаните, които могат да си го позволят.

Хубаво е да знаете въпреки всичко, че модата сред кучетата се развива и голяма част от по - заможните стопани (в чужбина) глезят на 100% своите любимци.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Свързани продукти

Отзиви

Само кучета!
Е да бе, да бе! Ти нещата си ги измисляш повечето! Нямам намерение да се карам, ама примерно не е всичко край кучетата. Все пак те са страхотни! Ти какво искаш? Дрешки за разходка на КОТКА в снега? (Тя не излиза от вкъщи). Искаш да има спа център за папагали? Да, да те спасяват хора от пожари и още какви ли не бетствия! Направо позна! Оня ден направиха и пари за хамстери, те защото са много нужни на хората! (Не че не са нужни се ама...) Виж, кучетата са предани на стопаните си, спасяват хора от бетствия, и много други. Ако не вярваш колко прекрасни същества са тези, изгледай филма "Хачико" или "Eight Below" и ще ревнеш обещавам! Кучетата са страхотни и заслужават всичко това! Ако не си съгласна съжалявам. Но какво знаменитост е направила котката? Кого е спасил величествения хамстер? Коя птица е чакала стопанина си 9 години пред гара? Сега моя мъник се събуди и вмомента спи пак но във краката ми на кълбо???? Бих му издигнала и паметник????????
Аси
МНОГО СЕ ДРАЗНЯ ОТ НЕГРАМОТНИ,ЕЙ !!!
Научи се да пишеш бе.
До ВАСИ
Първо не мога да не забележа правописа ти но все пак то си личи за това няма нужда да те обиждам та въпросът ми е кучето ми е Глен оф Имаал Териер и се чудя поне шал да му сложа ли?
ВАСИ
ТРЯБВАЛОИМ ОБУВКИ ЗАРАДИ ХИМИКАЛИТЕ ПРИ ПОЛЕДИЦА ГА АМА ДРУК ПТ ЯДВАЛИ НЯКОГА ХИМИКАЛИТЕ СА БИЛИ ПРОБЛЕМ Я МАИ НЯКОИ ГУ ИЗМИСЛИ ТУКУ ЩТО . аи вече ми умрзна че какво не направиха за кучета инвалидни кулички спа центр бебешка куличка дори и спортове че и дрехи за капак . че само телиса .има и други домешни лйобимци но само кучетата обират екстрите.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...