Паразити при кучето

Къде и кога се срещат Външните паразити?

Бълхи

Къде живеят бълхитеОбщоприетото мнение, че бълхите са в своя пик топлите месеци не е напълно вярно. Те могат да се срещат и при по - студено време, тъй като мокетите и отоплителните системи са благоприятни условия за тяхното развитие.

Това налага профилактиката да се прави редовно - през цялата година!

Кърлежи

Къде живеят кърлежитеИма ли паразити в кучкарницитеКърлежи могат да се открият навсякъде не само у нас, но и по света и са един нарастващ проблем, в резултат на промените, които търпи климата и редица други фактори.

Най - активни са кърлежите през топлите месеци – от ранна пролет до късна есен. Именно тогава опаразитяванията са най - много.

Най - честите местообитания на кърлежите са храстите, дърветата и полетата с висока тревна растителност и местата в по - висока влажност.

Особено опасен е кафевият кучешки кърлеж, чиито местообитания са домовете и кучкарниците.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Силвия
Имам куче Алабай на 2 години от известно време не се храни както преди яде много малко не е игриво,спи и има бълхи въпреки капките и каишката,моля помогнете ми
Лора
Имам куче на 10 месеца -яде клечки,трески.Не обича кучешка храна а предпочита човешка.Моля Ви за съвет и обяснение на какво се дължи това и как да постъпя?!
Забравих да добавя че днес му дадох хапче за вътрешно обезпаразитяване , вчера сутринта изпражненията бяха по рядки докато вечерта бяха по твърди , повърна два пъти също така(днес) 15 мин след прием на храна , дадох му малко деган по предписание на ветеринарния ни лекар в България.
Здравейте имам йоркшерски териер на 9 години , от вчера не иска да се движи много има болки в гърба и задните крачета , с храненето проблем няма . Изпражненията са твърди , мислехме че е от проблема с гръбначното му изкривяване , тъй като при подобен случай му даваме кортико стероиди. За щастие този път му мина без тях , след като го водихме при лекар св установи че всичко е наред . По късно през същия ден кучето ми започна да се държи неадекватно и да диша забързано с изплезен език и да прави рязки несвързани движения което ме води до мисълта че е възможно да има чуждо тяло в организма си . Всичко от това което ви казах няма голяма връзка между едното и другото но това се случва в действителност моля за съдействие.
Здравейте, купих си ново кученце и то е на околио 40 дена днес бяхме на ветиринар и той му даде гел против глисти. Всичко беше ОК играеше си беше много енергичен, но сега анусът му се е подул има големи болки и в изпражненията му забелязах нещо бяло малко наподобяващо на червейчета, но не съм сигурна. А анусът му е ужасно подут и не яде това много ме притеснява.
Коментирай
loading...