Паразити при кучето

Как да разбера, че кучето ми има Външни паразити?

Ухапване от бълхи - общи клинични признаци

Куче нахапано от бълхиУсложнения при нахапване от бълхиПървият и най - забележим признак на ухапването от бълхи е сърбежът, който води до дискомфорт на Вашето куче.

Сърбежът се получава в резултат на дразненето, което предизвикват бълхите, движейки се върху тялото на своя гостоприемник (кучето).

При своето ухапване бълхите отделят вещество, което възпрепядства съсирването на кръвта на кучето.

Именно на това се дължи и червеният сърбящ отток, който се появява на мястото на ухапването.

При някои от по - примитивните породи може да настъпи и влошаване на общото състояние на целия организъм в резултат на развилата се алергична реакция.

Ухапване от кърлежи - общи клинични признаци

Кучето ми се чешеЗащо кучето ми има сърбежСимптомите при ухапване от кърлежи са различни в зависимост от вида кърлеж, който се е впил във Вашето куче.

Основните и общи симптоми при ухапване от кърлеж са:

 • Сърбеж и дразнене на засегнатото място
 • Зачервяване и възможен оток на мястото
 • Дискомфорт на кучето и влошаване на общото му състояние
  • отпадналост
  • нежелание за движение
  • хипертермия
  • др.
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Силвия
Имам куче Алабай на 2 години от известно време не се храни както преди яде много малко не е игриво,спи и има бълхи въпреки капките и каишката,моля помогнете ми
Лора
Имам куче на 10 месеца -яде клечки,трески.Не обича кучешка храна а предпочита човешка.Моля Ви за съвет и обяснение на какво се дължи това и как да постъпя?!
Забравих да добавя че днес му дадох хапче за вътрешно обезпаразитяване , вчера сутринта изпражненията бяха по рядки докато вечерта бяха по твърди , повърна два пъти също така(днес) 15 мин след прием на храна , дадох му малко деган по предписание на ветеринарния ни лекар в България.
Здравейте имам йоркшерски териер на 9 години , от вчера не иска да се движи много има болки в гърба и задните крачета , с храненето проблем няма . Изпражненията са твърди , мислехме че е от проблема с гръбначното му изкривяване , тъй като при подобен случай му даваме кортико стероиди. За щастие този път му мина без тях , след като го водихме при лекар св установи че всичко е наред . По късно през същия ден кучето ми започна да се държи неадекватно и да диша забързано с изплезен език и да прави рязки несвързани движения което ме води до мисълта че е възможно да има чуждо тяло в организма си . Всичко от това което ви казах няма голяма връзка между едното и другото но това се случва в действителност моля за съдействие.
Здравейте, купих си ново кученце и то е на околио 40 дена днес бяхме на ветиринар и той му даде гел против глисти. Всичко беше ОК играеше си беше много енергичен, но сега анусът му се е подул има големи болки и в изпражненията му забелязах нещо бяло малко наподобяващо на червейчета, но не съм сигурна. А анусът му е ужасно подут и не яде това много ме притеснява.
Коментирай
loading...