Назад до Паразити при кучето

Паразити при кучето

 1. Паразити при кучето
 2. Какво представляват паразитите и явлението "паразитизъм"?
 3. Каква е разликата между Екто- и Ендопаразити?
 4. Кои са най - опасните Външни паразити при кучето?
 5. Кои са най - опасните Вътрешни паразити при кучето?
 6. Къде и кога се срещат Външните паразити?
 7. Какви заболявания причиняват Паразитите при кучето?
 8. Как да разбера, че кучето ми има Външни паразити?
 9. Как да разбера, че кучето ми има Вътрешни паразити?
 10. Как да предпазим кучето си от паразити?
 11. Любопитни факти за паразитите

Какво представляват паразитите и явлението "паразитизъм"?

Паразитизъм

Паразитизмът е биологично явление, което е широко разпространено в природата. Представлява симбиоза с метаболитна зависимост и антагонистичен характер. Той е форма на симбиоза на два различни организма. Важна характеристика на паразитизма е нанасянето на вреда между контактуващите организми.

Паразитизъм при животнитеПри паразитизма само единият партньор има полза и тя е задължителна за да може той да съществува. Този вид се нарича паразит.

Без това взаимоотношение паразитът не може да съществува като вид, а развитието на самото взаимоотношение е израз на непрекъсната борба между симбионта.

Паразит

Вътрешни паразити при кучетоВъншни паразити при кучетоПаразитите са индивиди от един организмов вид, които живеят за сметка на тези от друг вид - използват ги като източник на храна и като местообитание, нанасят им здравна вреда, а понякога дори и смърт. Експлоатираният от паразита организмов вид се нарича гостоприемник. При паразитизма гостоприемникът е физически по - силен, поради което паразитът обикновено не може да го унищожи, а той самият е застрашен от унищожение.

Паразитите живеят в тялото на гостоприемника (или на него) и се хранят така, че той да остане жив. В природата са обособени 2 вида паразити:

 • Ендопаразити (вътрешни) - Снимка 1
 • Ектопаразити (външни) - Снимка 2

И двата вида паразити са изключително опасни.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

Отзиви

Силвия
Имам куче Алабай на 2 години от известно време не се храни както преди яде много малко не е игриво,спи и има бълхи въпреки капките и каишката,моля помогнете ми
Лора
Имам куче на 10 месеца -яде клечки,трески.Не обича кучешка храна а предпочита човешка.Моля Ви за съвет и обяснение на какво се дължи това и как да постъпя?!
Забравих да добавя че днес му дадох хапче за вътрешно обезпаразитяване , вчера сутринта изпражненията бяха по рядки докато вечерта бяха по твърди , повърна два пъти също така(днес) 15 мин след прием на храна , дадох му малко деган по предписание на ветеринарния ни лекар в България.
Здравейте имам йоркшерски териер на 9 години , от вчера не иска да се движи много има болки в гърба и задните крачета , с храненето проблем няма . Изпражненията са твърди , мислехме че е от проблема с гръбначното му изкривяване , тъй като при подобен случай му даваме кортико стероиди. За щастие този път му мина без тях , след като го водихме при лекар св установи че всичко е наред . По късно през същия ден кучето ми започна да се държи неадекватно и да диша забързано с изплезен език и да прави рязки несвързани движения което ме води до мисълта че е възможно да има чуждо тяло в организма си . Всичко от това което ви казах няма голяма връзка между едното и другото но това се случва в действителност моля за съдействие.
Здравейте, купих си ново кученце и то е на околио 40 дена днес бяхме на ветиринар и той му даде гел против глисти. Всичко беше ОК играеше си беше много енергичен, но сега анусът му се е подул има големи болки и в изпражненията му забелязах нещо бяло малко наподобяващо на червейчета, но не съм сигурна. А анусът му е ужасно подут и не яде това много ме притеснява.
Коментирай
loading...